Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Pia 9-17)
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
28.07.2020
Najlepší kuchynský robot roku 2020
Podľa renomovanej anglickej spoločnosti zaoberajúcej sa testovaním, získal Magimix 5200XL ocenenie najlepší kuchynský robot roku 2020. Originálny čl... čítať celé
23.03.2020
Až štyrmi spôsobmi spracuje ovocie a zeleninu
Vedeli ste, že s kuchynským robotom Magimix dokážete spracovať ovocné a zeleninové šťavy až na 4 spôsoby?✅- pomocou citrusovača odšťavíte všetky citru... čítať celé
05.07.2019
Je dostatočne bezpečný váš kuchynský robot MAGIMIX?
BEZPEČIE NADOVŠETKO !A nielen vaše ale aj vašich ratolestí. Viete, že náš kuchynský robot má až TROJITÝ BEZPEČNOSTNÝ MECHANIZMUS?Vaše ruky sú v absolú... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Registrujte sa cez Pop-up okno a získajte mimoriadnu zľavu

zlavovy_kupon

zaskajte_pobyt_zadarmo


 získajte k nákupu pobytový poukaz

doprava zadarmo

garancia vrátenia peňazí

 

     

 

 

  1. Úvod
  2. Recepty RONIC
  3. Múčniky
  4. Bezlepková torta pečená bez rúry

Bezlepková torta pečená bez rúry

Obrovskou výhodou titánových riadov SWISS TITAN je aj to, že väčšinu pečených jedál pripravíte hore na sporáku, čím šetríte nielen čas, ale aj drahocennú energiu. Takto je to aj pri pečení tortových korpusov. Veď sa len zamyslime nad tým, že minimálne 10 minút iba predhrievame tú našu 60 l-ovú rúru a až potom začíname piecť. U nás sa tento proces okamžite skracuje minimálne o to predhrievanie, nakoľko piškóty a iné liate cestá lejeme do studeného kastróla a pečieme ich na najmenšej platničke a na najslabšom ohreve. A samozrejme aj tá celková doba pečenia sa pri niektorých druhoch ciest skracuje dokonca až o neuveriteľnú polovicu. A už vôbec nehovoriac o spotrebe rúry v porovnaní so spotrebou najmenšej platničky. Ja som si veľmi obľúbila pečenie na sporáku, pretože je pre mňa oveľa pohodlnejšie. Vyskúšajte a určite neoľutujete !

Suroviny na korpus:

150 g kryštálového cukru, 6 vajec, 50 g práškového kakaa, Štipka soli

Suroviny na krém:

1 balík kakaového pudingu Dr.Oetker (45g), 1 balík Dr.Oetker Zlatý klas ( 40g), 2PL cukru, 1 vanilkový cukor, 0,5 l mlieka, 250 g masla

Ďalšie suroviny:

Domáci lekvár, 2 banány, 1 balík Dr.Oetker Šľahačka, 150 ml mlieka, Kakao na zdobenie

Postup:

V kuchynskom robote Magimix si vyšľaháme najskôr bielka, aby sme po žĺtkoch nemuseli umývať. Pri šľahaní bielok nezabúdajme odobrať malú tlačku, aby boli bielka krásne nadýchané a pridať štipku soli. Po vyšľahaní ich preložme do misy, vymeňme šľahacie metly za nôž a vyšľahajme žĺtka s cukrom a potom pridajme kakao. Na koniec zmiešajme kakaovú hmotu s bielkami. Na pečenie tortových korpusov sú ideálne nádoby s 24 cm-ovým priemerom ( panvica zvýšená, kastról 3 l-ový, prípadne hrniec 5l-ový). Nádobu stačí pretrieť olejom a naliať cesto. Vždy používame studenú nádobu. Sporák si nastavíme na najslabší ohrev a korpus pečieme cca. 40 minút pod pokrievkou s otvoreným ventilom. Pokrievku môžete odobrať až po 30 minútach, ak z nej chcete utrieť paru suchou utierkou. Znak toho, že je korpus dokonale upečený je to, že sa povrch neleskne, prípadne vyskúšame špáradlom. Po upečení necháme korpus trocha vychladnúť v odkrytom kastróly a potom ho zľahka len vyklopíme z nádoby.

Počas pečenia si uvaríme krém z pudingu a zlatého klasu dôkladne premiešaného v mlieku. Počas miešania pridáme cukor a vanilkový cukor. Maslo vmiešame do hmoty až po vychladnutí. Tak isto ako bielka, vyšľaháme aj šľahačku ( môžeme použiť ako práškovú, tak aj smotanu na šľahanie, ale tu by som odporúčala pridať aj stužovač ). Tortový korpus najskôr potrieme kvalitným domácim lekvárom, na ktorý naukladáme tesne vedľa seba nakrájané banány. Na banány nanesieme krém a na koniec šľahačku. Tortu môžeme prizdobiť kakaom. ( Ja som použila háčkovaný obrus mojej mamičky, ktorý som položila na tortu a dôkladne posypala kakaom cez malé sitko).

Pečte s radosťou a s fantáziou!

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Štítky
Registrujte sa a získajte každý týždeň nový video recept

Možnosť platby:  dobierka bankový prevodquatro Možnosť dopravy:GLSslovenská poštadoprava zadarmo Odmeníme Vás za nákup: garancia vrátenia peňazízískajte pobyt v kúpeľoch

 

2019 © Ronic Slovensko Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.