Mne táto omáčka najviac chutí s cestovinami Fusilli, ktoré si uvaríme počas prípravy omáčky. Je to chutný osviežujúci letný obed hotový za 20 minút!

Potrebujeme:

  • 1 balík cestovín Fusilli
  • 1 väčšia cuketa
  • 200 g šampiňónov
  • 200 g hlivy ustricovej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 smotana na šľahanie
  • 2 čl soli, ½ čl mletého čierneho korenia
  • Čerstvé bylinky ( petržlenová vňať, bazalka, oregano, tymián)
  • Šťava z ½ citróna

Postup:

  1. Najskôr si na kuchynskom robote Magimix nastrúhame cuketu a nakrájame cibuľu, cesnak a hríby.
  2. Na horúcom kastróle SWISS TITAN pokvapkanom olejom opražíme hríby. Počas smaženia ich aj osolíme, aby čím skôr vypustili šťavu, ktorá sa musí odpariť.
  3. Ak sú hríby opražené do zlatista, vyberieme ich na tanier a na kastról SWISS TITAN opäť dáme trocha oleja, na ktorom teraz opražíme cibuľu a cesnak. Tu použime aj pokrievku, aby to bolo rýchlejšie.
  4. Potom na cibuľu nasypeme nastrúhanú cuketu ( ak by bola cuketa zrelšia, tak ju najskôr radšej ošúpeme a až potom nastrúhajme). Opäť pridajme 1 čl soli, mleté čierne korenie a nasekané zelené bylinky okrem petržlenu ( ak nemáme, môžu byť aj sušené). Necháme aj cuketu smažiť pod pokrievkou, aby sa dobre spiekla.
  5. Potom pokrievku odoberieme a vrátime späť hríby. Pridáme opatrne smotanu, necháme zovrieť a dochutíme citrónovou šťavou a odstavíme.


Dobrú chuť!

Ak sa Vám naše video recepty páčia, tak sa prihláste k ich odberu, aby ani jeden neunikol Vašej pozornosti: https://www.youtube.com/channel/UCUNQsGN1XiCXJQ3UB4UFHyg?sub_confirmation=1

KAŽDÝ TÝŽDEŇ NOVÝ RECEPT!!!