- Úvod
- Recepty RONIC
- Mäsité
- Krkovička zapečená so špargľou na zelenine
Krkovička zapečená so špargľou na zelenine
Už Vás nudia prílohy ako zemiaky či ryža? Radi by ste ochutnali niečo iné? Odporúčame Vám vyskúšať našu pečenú zeleninu ako prílohu k tejto jemnej krkovičke. Zelenina je krásne skaramelizovaná a chutí vynikajúco! Krkovička je mäkučká a jemná aj vďaka slanine, do ktorej sme zabalili špargle. Skrátka bohatá fúzia jarnej čerstvej zeleniny. Už len čerstvý šalát a chutné menu je hotové! A to, že to máme upečené na sporáku už ani nezdôrazňujeme. Pri našich diamantových riadoch je to samozrejmosťou. Šetríte čas, ale aj energie! Viac informácií o týchto špeciálnych nádobách nájdete na: www.egoline.sk
Potrebujeme: 1 kg bravčovej krkovičky,3 ks petržlenu aj s vňaťou, 5 ks mrkvy, 2 ks cibule, 10 ks špargle, 10 tenkých plátkov slaniny, Soľ, mleté čierne korenie, šalvia, olej
Postup: V Ronicu si najskôr nakrájame na rovnomerné plátky mrkvu, petržlen a cibuľu. Špargle očistíme, poodlamujeme stvrdnuté konce a obtočíme slaninou. Do kastróla pridáme trocha oleja, na ktorý nasypeme nakrájanú zeleninu a na tú položíme umyté mäso, ktoré zarežeme na rovnako hrubé plátky. Do každého zárezu vsunieme jednu obalenú špargľu. Ak nám vystane špargľa, tak ju položíme vedľa mäsa.
Mäso aj zeleninu osolíme, okoreníme a posypeme šalviou. Mäso nepodlievame! Pod pokrievkou s uzavretým ventilom pečieme na sporáku na ½ stupni cca 1 hodinu. Počas pečenia 1-2 krát otočíme mäso a premiešame zeleninu.
Ak by ste mäso piekli v rúre, tak na 180-200°C po dobu min. 1 a 1/2 hodiny. Ak je mäso mäkké, otvoríme na pokrievke ventil a necháme mäso ešte 10-15 minút piecť. Mäso podávame s upečenou zeleninou a čerstvým šalátom. Preto zeleninou pod mäsom nešetrite!
Dobrú chuť!