Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Pia 9-17)
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
28.07.2020
Najlepší kuchynský robot roku 2020
Podľa renomovanej anglickej spoločnosti zaoberajúcej sa testovaním, získal Magimix 5200XL ocenenie najlepší kuchynský robot roku 2020. Originálny čl... čítať celé
23.03.2020
Až štyrmi spôsobmi spracuje ovocie a zeleninu
Vedeli ste, že s kuchynským robotom Magimix dokážete spracovať ovocné a zeleninové šťavy až na 4 spôsoby?✅- pomocou citrusovača odšťavíte všetky citru... čítať celé
05.07.2019
Je dostatočne bezpečný váš kuchynský robot MAGIMIX?
BEZPEČIE NADOVŠETKO !A nielen vaše ale aj vašich ratolestí. Viete, že náš kuchynský robot má až TROJITÝ BEZPEČNOSTNÝ MECHANIZMUS?Vaše ruky sú v absolú... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Registrujte sa cez Pop-up okno a získajte mimoriadnu zľavu

zlavovy_kupon

zaskajte_pobyt_zadarmo


 získajte k nákupu pobytový poukaz

doprava zadarmo

garancia vrátenia peňazí

 

     

 

 

  1. Úvod
  2. Recepty RONIC
  3. Vegetariánske
  4. Tekvicové rizoto s petržlenovým pestom

Tekvicové rizoto s petržlenovým pestom

To, že rizoto počas varenia musíme ustavične miešať už dávno nie je pravda. Predvedieme Vám to v našom video recepte. A to, že pesto sa dá pripraviť iba z bazalky tiež vyvrátime. Úžasne chutí aj z petržlenovej vňate.
Ak ste fanúšikmi ryžových jedál, tak tento recept určite nevynechajte. Nám chutil famózne!


Budete potrebovať:

1 šálka umytej ryže,

1 väčšia cibuľa

1 väčší strúčik cesnaku

2PL oleja

2 dcl bieleho suchého vína

3 šálky vriacej vody

30dkg surovej tekvice na pečenie( nakrájanej na kocky)

2 čl soli, 1 čl mletého čierneho korenia, 1kl šafranu, 1 čl rozmarínu, 1 čl tymiánu

20 dkg strúhaného syra(viac druhov)

5-6 ks upečenej tekvice

½ čl soli, 1kl mletého čierneho korenia

200 ml smotany na šľahanie

1 kocka masla

Potrebujete na pesto:

Veľký zväzok petržlenovej vňate

Opražené tekvicové semienka

Štipka soli, korenia

1 strúčik cesnaku

0,5 dcl olivového oleja

V Ronicu Partner si nakrájame cibuľu a cesnak, čo opražíme na hranatom kastróly na 2 PL oleja. Ak si cibuľu hneď osolíme, pustí šťavu a krajšie sa bude smažiť pod pokrievkou cca.2 minúty. Potom na cibuľu prisypeme umytú ryžu, ktorú zalejeme vínom. Víno dodá typickú chuť pre rizoto. Ďalej zalejeme ryžu 2- násobkom vriacej vody a pod pokrievkou varíme 3 minúty. Potom pridáme na kocky nakrájanú surovú tekvicu, korenie, bylinky a šafran a ďalej varíme 15 minút pod pokrievkou s uzavretým ventilom na polovičnom stupni. Pridáme aj tretiu dávku vody a ešte varíme 5 minút. Medzi tým si rozmixujeme v kuchynskom robote Ronic pečené tekvice so smotanou a ochutíme soľou a korením. Hotovú zmes pomaly primiešame do rizota a necháme zovrieť. Potom sporák už vypíname. Syr si tiež raz-dva nastrúhame v Ronicu iba pomocou noža. Kľudne môžete použiť aj viac druhov syra. Syr aj kocku masla na koniec primiešame do rizota. Pesto si pripravíme v Ronicu tak, že si najskôr posekáme petržlenovú vňať a cesnak, potom prisypeme tekvicové semiačka a cez otvor na veku pomaly prilievame olivový olej. Rizoto skutočne skvele chutí aj tým veľkým jedákom.

Podávame ho s pestom, posypané tekvicovými semiačkami.

Dobrú chuť!

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Registrujte sa a získajte každý týždeň nový video recept

Možnosť platby:  dobierka bankový prevodquatro Možnosť dopravy:GLSslovenská poštadoprava zadarmo Odmeníme Vás za nákup: garancia vrátenia peňazízískajte pobyt v kúpeľoch

 

2019 © Ronic Slovensko Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.