Kokosové guľky

Kokosové guľky

Chute v sebe nesú spomienky (samozrejme aj vône). Je neuveriteľné, že jedna chuť dokáže oživiť tak starú spomienku. Takto som bola ja s kokosovými guľkami, ktoré som si pripravila prvýkrát v živote pred dvoma týždňami. Vyvolali spomienky z môjho detstva, na ktoré som sa už ani nepamätala, kým som nedostala prvú guľku do úst. Každý, kto bol dieťaťom na začiatku 80. rokov vie, že v cukrárňach nebolo na výber veľa sladkostí – deti mali najradšej kokosové guľky. Jedli sme ich, keď sme sa dostali do cukrárne.

Som zvedavá, či aj vo vás niektorých vzbudí tento recept spomienky. Vyrobené s láskou pre vás!


Koláč s tekvicovým krémom - Vegán

Koláč s tekvicovým krémom - Vegán

Veľmi chutný tekvicový koláč. Cesto si môžete pripraviť niekoľko dní vopred, takže koláč môžete upiecť veľmi rýchlo na každú príležitosť. Táto dávka vystačí pre 6-8 osôb


Hummus s cviklou

Hummus s cviklou

Ide o základný recept na hummus, do ktorého som pridala stredne veľkú upečenú cviklu (môže sa pridať aj surová alebo varená). Nie príliš veľkú, aby nemala príliš výraznú chuť. Konečným výsledkom bude naozaj tak krásne cyklámenová farba, ktorá očarí každého. Teraz v tekvicovej sezóne si môžete pripraviť aj tekvicový hummus tak, že do základného receptu pridáte trocha pečenej tekvice a jemne ho rozmixujete v kuchynskom robote Magimix. Môže sa natrieť na chlieb alebo sa môže doň namáčať nakrájaná zelenina (mrkva, kaleráb, uhorky), prípadne sušienky, či podávať ku pečenej zelenine.


Zelené smoothie

Zelené smoothie

Vyrobiť zelené smoothie je také jednoduché a pritom je také chutné. Pre tých, čo ho ešte nevyskúšali, určite odporúčame. Nájdite si naň 5 minút. Tento recept môže byť pre vás základom, ktorý môžete ľubovoľne obmieňať surovinami, ktoré máte doma. Napr. môžete z neho vynechať jablká alebo pridajte nejaké iné ovocie, prípadne zeleninu.


Cviklovo čokoládový koláč

Cviklovo čokoládový koláč

Od cvikly sa nemusíte báť, nebude mať koláč cviklovú príchuť, pretože je v ňom dostatok rozpustenej čokolády a kakaového prášku, aby bol dostatočne čokoládový. Cvikla dodá koláču šťavnatosť a nádhernú farbu. 


TOFU RICOTTA

TOFU RICOTTA

Tofu ricotta sa veľmi dobre hodí k cestovinám lasagne so zeleninou, paradajkovou omáčkou, k zapekaným cestovinám s baklažánom ( vrstvené na seba cestoviny/baklažán). Výborne chutí natretá na hrianke s veľkou porciou šalátu a dokonca aj s grilovanou zeleninou. Tofu ricotta sa dá využiť na mnoho spôsobov a je veľmi, veľmi chutná.


Cestoviny s bazalkovým pestom

Cestoviny s bazalkovým pestom

Pôvodné pesto je vyrobené z píniových orieškov, ale toto moje bude vyrobené z vlašských orechov. Aj z nich je veľmi chutné. Nech je pre vás tento recept sprievodcom, dochutenie si upravte tak, aby bolo pre vás pesto čo najchutnejšie. Do pôvodného Janovského pesta ide aj parmezán a je vyrobený v mažiari. Ja však žiadny syr nepoužijem ( ani vegánsky) a spracovávať ho budem do krémovej konzistencie v kuchynskom robote.


Nutelové plátky

Nutelové plátky

Ide o takú drobnú maškrtu, ktorá po lahodnej večeri alebo ku káve dokonale zaženie chuť na sladké. Základ je drobivý a krém pompézny, ktorý so slanými pistáciami a bobuľami goji na vrchu doslova explodujú v ústach.


Piňa colada

Piňa colada

Stačia iba 4 ingrediencie a kvalitný mixér, ktorý má sklenený džbán a extrémne vysoké otáčky, vďaka čomu za pár sekúnd vykúzli krásne krémové konzistencie.


Opekané soba ( pohánkové) cestoviny so zeleninou

Opekané soba ( pohánkové) cestoviny so zeleninou

Zvláštnosťou tohto receptu je, že som ho pripravovala úplne bez tuku. Zeleninu a tofu som tiež opekala bez tuku. Jedine do zálievky sa pridáva sezamový olej, ktorý tu funguje skôr ako „korenie“. Tofu je možné opekať spolu so zeleninou, ale ja som ho pripravila na druhej panvici, aby bolo dobre do chrumkava opečené, pretože ním na koniec posypem podávané jedlo.


Zaváranie leča na zimu

Zaváranie leča na zimu

Cez víkend sme spracovali viac ako 20 kg zeleniny na lečo. Zabralo nám to pomocou Magimix iba toľko času, ako keby sme boli ručne iba cibuľu nakrájali. Magimix je srdcom kuchyne.


Chutný čerstvý šalát s dresingom

Chutný čerstvý šalát s dresingom

Kuchynský robot Magimix Mini Plus je ako stvorený do malých kuchýň a malých domácností. Je tak spratný, že sa vám zmestí dokonca aj na parapetnú dosku. Malý, šikovný a spoľahlivý pomocník, ktorého budete mať vždy poruke. Pozrite sa, ako rýchlo a jednoducho zvládne aj prípravu tohto skvelého šalátu.


Broskyňový nanuk s čokoládou

Broskyňový nanuk s čokoládou

V lete mám najradšej broskyňové smoothie vyrobené z dobre vychladených broskýň. Z tohto smoothie si ľahko pripravíte pre deti aj zdravý nanuk. 


Pražená kukuričná salsa

Pražená kukuričná salsa

Kukuričná sezóna je ešte v plnom prúde. Ak ešte chystáte grilovačku povedzme s mexickou tematikou, tak sa bude perfektne hodiť do vášho repertoáru, ale je tiež ideálna na ľahkú večeru, keď si naplníte tortillu samými dobrôtkami. 


BROSKYŇOVÉ MUFFINY

BROSKYŇOVÉ MUFFINY

Nie príliš sladký muffin plný šťavnatého ovocia, je dobrou alternatívou na raňajky, desiatu, alebo dokonca si ho môžeme vziať so sebou aj na piknik.


KUKURIČNÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA

KUKURIČNÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA

Vyskúšajte jednu z obľúbených letných krémových polievok. Potrebujete minimum surovín a máte ju hotovú za 20-25 minút. Podávajte s tortillovými lupienkami, guacamole, salsou a budete mať kompletný mexický obed / večeru.


Čučoriedkové mini palacinky

Čučoriedkové mini palacinky

Tieto jemné, bacuľaté mini palacinky s čučoriedkami sú prirodzene sladké od banánu a jemne kyslasté od čučoriedok, ktoré nám pukajú v ústach.


Plnená cuketa - vegetariánsky recept

Plnená cuketa - vegetariánsky recept

Málokto zistí, že v tejto plnke vôbec nie je mäso.

Jednoduché a ľahké jedlo, ktoré dobre zasýti aj väčších jedákov, ale pritom nezaťaží v týchto letných horúčavách.

Určite vyskúšajte!

Ďalej
|