Neradi sa bavíte na tému varenie ryže, pretože si s ňou neviete rady? Vyskúšali ste už mnoho rád a trikov ale ešte stále to nie je ono? Nerobte si s tým starosti. Nie ste v tom sama! Vedeli ste, že viac ako polovici gazdiniek robí ťažkosti uvariť ryžu? Mnoho výrobcov ponúka na trhu čo najrôznejšie zariadenia na uľahčenie tohto úkonu. Avšak my sme presvedčení o tom, že v domácnosti nepotrebujeme mať zbytočne také zariadenia, ktoré nám poslúžia na 1-2 úkony, sú zaujímavé 1-2 roky a potom len zaberajú miesto. Práve naopak! Treba mať v kuchyni takých pomocníkov, ktorých vieme maximálne všestranne využiť a stačí, ak z nich máme pár kusov a o všetko máme postarané. Tak je to aj s našou titánovou rajničkou, v ktorej každý dokáže pripraviť nielen fantastickú ryžu s 5 minútovým varením ale skvele poslúži na každodenné varenie a pečenie zároveň. A uznajte úprimne, toto nedokáže žiadny ryžovar. Stačí sa držať tohto jednoduchého receptu.

Suroviny: 1 cibuľa, 1 hrnček ryže, 1 1/2 hrnčeka vody, 1-2 ČL soli, petržlenová vňať, olej

Postup: Do titánovej rajničky pridáme trocha oleja, necháme rozohriať a nasypeme nadrobno nasekanú cibuľu. Restujeme ju 2-3 minútky do sklovita pod pokrievkou.Tento úkon môžeme úplne vynechať a cibuľu vložiť do ryže počas varenia v celosti. Potom nasypeme na cibuľu umytú ryžu, pridáme soľ a zalejeme 1 a pol násobkom vody. Prikryjeme pokrievkou s uzavretým ventilom a akonáhle voda začne vrieť, znížime príkon na minimum, ryžu premiešame a varíme pod pokrievkou 5 minút. Pokrievku už nenadvihujeme! Po 5 minútach sporák vypíname a nádobu preložíme na silikónovú podložku, kde necháme ryžu dôjsť ešte 5 minút pod pokrievkou. Potom si pripravíme podnos, na ktorom chceme ryžu podávať pri stolovaní a zľahka ryžu vyklopíme z rajničky. Prizdobíme petržlenovou vňaťou a obložíme mäsom.

ÚSPECH GARANTOVANÝ!!!