Prečo riešime takto jednoduché jedlo, ktoré možno každý pozná? Pretože ho pečieme netradičným spôsobom. Tekvicu pečieme vďaka našim špeciálnym nádobám Swiss Titan namiesto rúry hore na platničke, čím ušetríme značné množstvo energie, času a tým pádom aj peňazí. Nestačím zdôrazňovať, že vďaka týmto fantastickým panviciam podstatne skrátite aj dobu prípravy jedla, čím sa uchová oveľa viac vitamínov. Tak je tomu aj pri pečení tekvice. Nielenže ju pečieme bez rúry, ale aj tú jednu platničku používame len na polovičnom stupni a čas pečenia sa skracuje z 1 a pol až dvoch hodín na neuveriteľných 30 minút. Je to čosi úžasné, čo nám dáva oveľa viac priestoru na to, aby sme zapájali čoraz viac tekvice do nášho jedálnička. Je to surovina, ktorú môžu bezpečne konzumovať aj tí najmenší. Predovšetkým kvôli karoténu a antioxidantom, ktoré obsahuje. Či to bude len ako pečená tekvica, alebo ako prísada na ďalšie spracovanie napr. polievka, pyré alebo, príp. niečo sladké, nechávam na vašu fantáziu. Každopádne je úžasné, že máme na trhu takto skvelé panvice, ktoré sú nám nápomocné v každej chvíli. Čo poviete na to?

Potrebujeme: 1 tekvicu na pečenie, Trocha vody na podliatie, Na dochutenie sme nič nepoužili, pretože tekvica má sama o sebe úžasnú chuť. Ale ak chcete, samozrejme môžete dochutiť rôznym korením ako na sladko, tak aj na slano.

Príprava: Tekvicu dôkladne umyjeme a nakrájame na štvorce. Rozohrejeme si hranatý kastról a nalejeme naň trocha vody. Do kastróla poukladáme tekvice šupkou dolu, prikryjeme pokrievkou s uzatvoreným ventilom a pečieme 15 minút na polovičnom stupni. Potom tekvice pootáčame, podlejeme trochou vody a pečieme aj z druhej strany 10 minút. Po uplynutí času tekvice vrátime na stranu šupky a keď treba, tak ich ešte trocha podlejeme a dopekáme 5 minút. Za dobu 30 minút máme krásne upečené tekvice, ktoré si povyberáme z kastróla a ten umyjeme jednoducho tepelným šokom. Netreba vôbec odmáčať. Je to také jednoduché! Dobrú chuť!!! Pečená tekvica Prečo riešime takto jednoduché jedlo, ktoré možno každý pozná? Pretože ho pečieme netradičným spôsobom. Tekvicu pečieme vďaka našim špeciálnym nádobám namiesto rúry hore na platničke, čím ušetríme značné množstvo energie, času a tým pádom aj peňazí. Nestačím zdôrazňovať, že vďaka týmto fantastickým panviciam podstatne skrátite aj dobu prípravy jedla, čím sa uchová oveľa viac vitamínov. Tak je tomu aj pri pečení tekvice. Nielenže ju pečieme bez rúry, ale aj tú jednu platničku používame len na polovičnom stupni a čas pečenia sa skracuje z 1 a pol až dvoch hodín na neuveriteľných 30 minút. Je to čosi úžasné, čo nám dáva oveľa viac priestoru na to, aby sme zapájali čoraz viac tekvice do nášho jedálnička. Je to surovina, ktorú môžu bezpečne konzumovať aj tí najmenší. Predovšetkým kvôli karoténu a antioxidantom, ktoré obsahuje. Či to bude len ako pečená tekvica, alebo ako prísada na ďalšie spracovanie napr. polievka, pyré alebo, príp. niečo sladké, nechávam na vašu fantáziu. Každopádne je úžasné, že máme na trhu takto skvelé panvice, ktoré sú nám nápomocné v každej chvíli. Čo poviete na to? Potrebujeme: 1 tekvicu na pečenie Trocha vody na podliatie Na dochutenie sme nič nepoužili, pretože tekvica má sama o sebe úžasnú chuť. Ale ak chcete, samozrejme môžete dochutiť rôznym korením ako na sladko, tak aj na slano. Príprava: Tekvicu dôkladne umyjeme a nakrájame na štvorce. Rozohrejeme si hranatý kastról a nalejeme naň trocha vody. Do kastróla poukladáme tekvice šupkou dolu, prikryjeme pokrievkou s uzatvoreným ventilom a pečieme 15 minút na polovičnom stupni. Potom tekvice pootáčame, podlejeme trochou vody a pečieme aj z druhej strany 10 minút. Po uplynutí času tekvice vrátime na stranu šupky a keď treba, tak ich ešte trocha podlejeme a dopekáme 5 minút. Za dobu 30 minút máme krásne upečené tekvice, ktoré si povyberáme z kastróla a ten umyjeme jednoducho tepelným šokom. Netreba vôbec odmáčať. Je to také jednoduché!

Dobrú chuť!!!

Riešenia hľadajte v jednoduchosti!