Je tu obdobie na DETOX, k čomu skvele pomôže baklažán, nakoľko má silné antioxidačné účinky a zároveň prečisťuje pečeň. Vyskúšajte našu skvelú nátierku na raňajky alebo večeru. Táto nátierka si ma získala tým, že to nie je tá klasika, do ktorej väčšinou ide vajíčko, maslo, syr.... Je vďaka tomu ľahká a môžu ju konzumovať aj vegáni. Je to skvelý tip na to, ako dostať do nášho jednálnička zdravý baklažán. Pomocou kuchynského robota Ronic zvládnete všetko tak rýchlo a jednoducho, že už nebudete chcieť s ničím iným pracovať. Cesnak, cibuľa aj syr nakrájané a nastrúhané za pár sekúnd.

Suroviny: 2 baklažány, 1 menšia cibuľa, 1/2 strúčika cesnaku ( môže sa aj vynechať), 1 dcl oleja ( kto nemá rád horkastú chuť olivového, nech použije slnečnicový), 1 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia

Na hrianky: chlebík, strúhaný syr

Postup: Do rozohriatej panvice nalejeme 1 dcl vody a vložíme baklažány. Prikryjeme ich pokrievkou a pečieme cca.12 minút s uzatvoreným ventilom. Kto nemá špeciálne titánové panvice, môže si baklažány upiecť aj v rúre.

Počas pečenia si v Ronicu nakrájame cesnak, cibuľu a nastrúhame syr. Na všetky úkony použijeme nôž. Baklažány počas pečenia 2-3 krát pootáčame, aby sa rovnomerne piekli zo všetkých strán. Keď sú už mäkké a šupka sa olupuje, vyberieme ich na tanier a ošúpeme. Preložíme ich do misy, v ktorej ich poroztláčame ako banány. Pridáme cesnak, cibuľu, soľ, korenie a na koniec olej. Soľou a olejom nemusíme šetriť. Hotovú nátierku podávame na teplej hrianke, ktorú sme upiekli so syrom na suchej panvičke bez tuku a prizdobíme čerstvou pažítkou.

RIEŠENIA SÚ VŽDY V JEDNODUCHOSTI!