Banánovo-mandľová torta s čokoládovou polevou

 

Suroviny na 20 cm-ovú tortovú formu:
Torta:
– 3 ks zrelých banánov

– 1 šálka hladkej múky
– 1/2 šálky mandlí
– 1/2 šálky ovsenej múky (namelte si ovsené vločky v robote)
– 1/4 šálky mlieka ( najlepšie ryžové)
– 6 PL kokosového oleja (roztopeného)

– 6 PL trstinového cukru ( môže byť aj klasický)
– 1 čl kypriaceho prášku
– 1 čl sódabikarbóny
– 1/2 čl soli
– 1 struk vanilky ( vyškrabať vnútro)


Čokoládový krém:
– 50 g trstinového cukru
– 40 g kokosového tuku
– 20 g kakaového prášku
– 1 PL madľového masla ( môže sa nahradiť arašidovým maslom)

– trocha mlieka
– štipka soli

 

Rúru si predhrejte na 180°C. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie.

 

Všetky suroviny na tortu vložte do veľkej misy kuchynského robota Magimix a spracúvajte veľkým nožom až do vtedy, kým nezískate hladké, jemné cesto, ktoré potom nalejte do pripravenej tortovej formy. Pečte v rúre 45-60 minút. Ihlou skontrolujte prepečenosť cesta, ktoré potom nechajte vo forme vychladnúť.

 

K čokoládovému krému zohrejte v nádobe cukor s kokosovým tukom, soľou, mandľovým maslom a kakaom. Prilejme trocha mlieka a vypracujme do hladka. Zložte zo sporáka a vlažný krém nanesme na tortu.