Obrovskou výhodou titánových riadov SWISS TITAN je aj to, že väčšinu pečených jedál pripravíte hore na sporáku, čím šetríte nielen čas, ale aj drahocennú energiu. Takto je to aj pri pečení tortových korpusov. Veď sa len zamyslime nad tým, že minimálne 10 minút iba predhrievame tú našu 60 l-ovú rúru a až potom začíname piecť. U nás sa tento proces okamžite skracuje minimálne o to predhrievanie, nakoľko piškóty a iné liate cestá lejeme do studeného kastróla a pečieme ich na najmenšej platničke a na najslabšom ohreve. A samozrejme aj tá celková doba pečenia sa pri niektorých druhoch ciest skracuje dokonca až o neuveriteľnú polovicu. A už vôbec nehovoriac o spotrebe rúry v porovnaní so spotrebou najmenšej platničky. Ja som si veľmi obľúbila pečenie na sporáku, pretože je pre mňa oveľa pohodlnejšie. Vyskúšajte aj vy !

Suroviny na korpus:

150 g kryštálového cukru, 6 vajec, 50 g práškového kakaa, Štipka soli

Suroviny na krém:

1 balík kakaového pudingu Dr.Oetker (45g), 1 balík Dr.Oetker Zlatý klas ( 40g), 2PL cukru, 1 vanilkový cukor, 0,5 l mlieka, 250 g masla

Ďalšie suroviny:

Domáci lekvár, 2 banány, 1 balík Dr.Oetker Šľahačka, 150 ml mlieka, Kakao na zdobenie

Postup:

V kuchynskom robote Magimix si vyšľaháme najskôr bielka, aby sme po žĺtkoch nemuseli umývať. Pri šľahaní bielok nezabúdajme odobrať malú tlačku, aby boli bielka krásne nadýchané a pridať štipku soli. Po vyšľahaní ich preložme do misy, vymeňme šľahacie metly za nôž a vyšľahajme žĺtka s cukrom a potom pridajme kakao. Na koniec zmiešame kakaovú hmotu s bielkami.

Na pečenie tortových korpusov sú ideálne nádoby s 24 cm-ovým priemerom ( panvica zvýšená, kastról 3 l-ový, prípadne hrniec 5l-ový). Nádobu stačí pretrieť olejom a naliať cesto. Vždy používame studenú nádobu. Sporák si nastavíme na najslabší ohrev a korpus pečieme cca. 40 minút pod pokrievkou s otvoreným ventilom. Pokrievku môžete odobrať až po 30 minútach, ak z nej chcete utrieť paru suchou utierkou. Znak toho, že je korpus dokonale upečený je to, že sa povrch neleskne, prípadne vyskúšame špáradlom. Po upečení necháme korpus trocha vychladnúť v odkrytom kastróly a potom ho zľahka len vyklopíme z nádoby.

Počas pečenia si uvaríme krém z pudingu a zlatého klasu dôkladne premiešaného v mlieku. Počas miešania pridáme cukor a vanilkový cukor. Maslo vmiešame do hmoty až po vychladnutí. Tak isto ako bielka, vyšľaháme aj šľahačku ( môžeme použiť ako práškovú, tak aj smotanu na šľahanie, ale tu by som odporúčala pridať aj stužovač ). Tortový korpus najskôr potrieme kvalitným domácim lekvárom, na ktorý naukladáme tesne vedľa seba nakrájané banány. Na banány nanesieme krém a na koniec šľahačku. Tortu môžeme prizdobiť kakaom. ( Ja som použila háčkovaný obrus mojej mamičky, ktorý som položila na tortu a dôkladne posypala kakaom cez malé sitko).

Pečte s radosťou a s fantáziou!