Rýchlejšie a jednoduchšie to už ani nemôže byť. Všetky suroviny spracujete do 1 minúty. ÚŽASNÉ!!!

Na placky potrebujete: 5 ks zemiakov, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, 20 dkg kukuričnej múky ( môže byť aj klasická), 1čl soli, 1čl mletého čierneho korenia, 3 vetvičky čerstvej majoránky ( alebo 1 čl sušenej), hrsť petržlenovej vňate

Na dressing potrebujete: 200 g smotany, 100 g balkánskeho syra, čerstvý kôpor a pažítka

Postup: Do kuchynského robota Ronic vložíme všetky potrebné suroviny na placky okrem múky a vajíčok. Zemiaky a cibuľu nakrájajte na väčšie kusy a tak ich vložte do robota. Pomocou pracovného noža všetko rozmixujte na 4-ke rýchlosti za 10 sekúnd. Potom pridajte vajíčka a opäť mixujte 10 sekúnd. Zmes vylejte do misy a pridajte múku podľa potreby a chuti. Všimnite si, že Vám cesto nezhnedne ani nestmavne. Je to vďaka cibuli a cesnaku, ktoré tomu bránia, nakoľko sú to silné antioxidanty. Ak by ste zemiaky strúhali, určite by stmavli.

A už aj môžete piecť na rozpálenej panvičke. Či použijete tuk na pečenie alebo nie, je to Vaša voľba. Na titánovej panvici pripravíte akokoľvek len chcete. Neprilepia sa Vám a ani nepripália.

Kým pečiete placky, zatiaľ si môžete pripraviť aj dressing. Všetky suroviny iba vložíte do kuchynského robota Ronic a na 4-ke rýchlosti rozmixujete 10 sekúnd. Dressing je krásny hladký a bylinky v ňom nadrobnučko nasekané.

A chutný obed či večeru máte raz-dva hotovú!