Bublanina
Klasika, ktorá nikdy neomrzí. No a keď máte k dispozícii kuchynský robot Magimix, tak jej príprava je skutočne ako z rozprávky.
SUROVINY:
- 3 vajcia
- 1 šálka cukru
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálka oleja
- 2 šálky polohrubej múky
- 1/2 PL prášku do pečiva
- ovocie (použila som 150 g čerstvých čučoriedok a 200 g mrazeného ovocia)
Posýpka: - 1/2 šálky hladkej múky
- 1/4 šálky masla
- 1/2 šálky kryštálového cukru
PRÍPRAVA:
- Zmiešate vajcia s cukrom (MAGIMIX to dá úplne rýchlo a cukor ani necítiť).
- Potom pridáte múku a prášok do pečiva, ďalej miešate.
- Pridáte mlieko a olej, ešte trocha premiešať.
- Cesto nalejte do formy (ja som mala priemer 24 cm, na spodok som dala papier, boky som vytrela maslom).
- Do cesta dajte ovocie, ktoré predtým posypete múkou, aby nekleslo na spodok cesta.
- Na záver posypete posýpkou.
- Pečiete na 180 stupňoch a skúšajte špajdlou či je upečený - tým že som mala malú formu, koláč bol veľmi vysoký, musel sa piecť viac ako hodinu, ale pri nízkom koláči stačí aj polhodina.
Tu si viete pozrieť aj video k receptu.