Bucľaté jahodové palacinky
Vyskúšala som už niekoľko receptov na palacinky, ale podľa mňa budú palacinky (bez vajec) naozaj bucľaté, ak do cesta pridám aj banány. Vďaka nim budú palacinky veľmi jemné a samozrejme aj sladké. Tento základ sa potom dá obmieňať na tisíc spôsobov. Dnes som ich pripravila s jahodami a boli božské.
Suroviny pre 14-16 kusov:
- 2 banány, roztlačené vidličkou
- 150 g špaldovej bielej múky
- 200 ml ryžového mlieka
- 1 PL prášku do pečiva
- 1/4 ČL škorice
- 100 g nasekaných čerstvých jahôd
- kokosový olej na pečenie
Príprava:
- Roztlačte banány v miske vidličkou.
- Pridajte ryžové mlieko, škoricu, prášok do pečiva a potom múku. Dobre premiešajte, kým nevznikne hladké, husté cesto.
- Pridajte nakrájané jahody a jemne premiešajte. Nechajte 5 minút postáť, aby cesto vykyslo.
- Do panvice pridajte trochu kokosového oleja a rozohrejte ju. Do panvice nalejte dve polievkové lyžice palacinkového cesta (toto je porcia pre jednu palacinku) a pečte z oboch strán 1-2 minúty na strednom ohni do zlatista.
- Upečené palacinky môžete pokvapkať javorovým sirupom a ozdobiť čerstvými jahodami.