Bucľaté jahodové palacinky
![Bucľaté jahodové palacinky](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/3/4/34ab773d0319bc7a351eacd1288cba12-epres-palacsinta.jpg)
Vyskúšala som už niekoľko receptov na palacinky, ale podľa mňa budú palacinky (bez vajec) naozaj bucľaté, ak do cesta pridám aj banány. Vďaka nim budú palacinky veľmi jemné a samozrejme aj sladké. Tento základ sa potom dá obmieňať na tisíc spôsobov. Dnes som ich pripravila s jahodami a boli božské.
Suroviny pre 14-16 kusov:
- 2 banány, roztlačené vidličkou
- 150 g špaldovej bielej múky
- 200 ml ryžového mlieka
- 1 PL prášku do pečiva
- 1/4 ČL škorice
- 100 g nasekaných čerstvých jahôd
- kokosový olej na pečenie
Príprava:
- Roztlačte banány v miske vidličkou.
- Pridajte ryžové mlieko, škoricu, prášok do pečiva a potom múku. Dobre premiešajte, kým nevznikne hladké, husté cesto.
- Pridajte nakrájané jahody a jemne premiešajte. Nechajte 5 minút postáť, aby cesto vykyslo.
- Do panvice pridajte trochu kokosového oleja a rozohrejte ju. Do panvice nalejte dve polievkové lyžice palacinkového cesta (toto je porcia pre jednu palacinku) a pečte z oboch strán 1-2 minúty na strednom ohni do zlatista.
- Upečené palacinky môžete pokvapkať javorovým sirupom a ozdobiť čerstvými jahodami.