Vyskúšala som už niekoľko receptov na palacinky, ale podľa mňa budú palacinky (bez vajec) naozaj bucľaté, ak do cesta pridám aj banány. Vďaka nim budú palacinky veľmi jemné a samozrejme aj sladké. Tento základ sa potom dá obmieňať na tisíc spôsobov. Dnes som ich pripravila s jahodami a boli božské.

Suroviny pre 14-16 kusov:

  •  2 banány, roztlačené vidličkou
  • 150 g špaldovej bielej múky
  • 200 ml ryžového mlieka
  • 1 PL  prášku do pečiva
  • 1/4 ČL škorice 
  • 100 g nasekaných čerstvých jahôd
  • kokosový olej na pečenie

Príprava:

  1. Roztlačte banány v miske vidličkou.
  2. Pridajte ryžové mlieko, škoricu, prášok do pečiva a potom múku. Dobre premiešajte, kým nevznikne hladké, husté cesto.
  3. Pridajte nakrájané jahody a jemne premiešajte. Nechajte 5 minút postáť, aby cesto vykyslo.
  4. Do panvice pridajte trochu kokosového oleja a rozohrejte ju. Do panvice nalejte dve polievkové lyžice palacinkového cesta (toto je porcia pre jednu palacinku) a pečte z oboch strán 1-2 minúty na strednom ohni do zlatista.
  5. Upečené palacinky môžete pokvapkať javorovým sirupom a ozdobiť čerstvými jahodami.
|