Burgre z červenej šošovice
Vedeli ste, že fašírky zo šošovice sú najchutnejšie? Toto môžem aj ja jednoznačne potvrdiť. Určite vyskúšajte tento recept.
SUROVINY:
- 170 gramov červenej šošovice (vážená suchá hmotnosť)
- 50 gramov mrkvy (váha surovej, u mňa to bol menší kúsok mrkvy)
- 105 gramov uvareného cíceru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa (cca 60 gramov)
- 1 lyžička údenej papriky
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička čili
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička kurkumy
- 2 lyžičky paradajkového pretlaku (voliteľné)
- 3-4 PL ovsenej múky
- soľ a korenie podľa chuti
PRÍPRAVA:
- Uvarte šošovicu aj cícer, ale oveľa jednoduchšie a rýchlejšie je použiť konzervovaný/zaváraný.
- Ak ste s tým hotové: všetky ingrediencie vložte do kuchynského robota Magimix a rozdrvte ich na homogénnu hmotu.
- Hotovú zmes naneste pomocou lyžice na vymastenú grilovaciu panvicu a burgre smažte, kým nebudú za pár minút hotové. Približne 3-3 minúty pečieme z každej strany.
Dobrú chuť prajem!