Suroviny pre 4 osoby:

- 1 veľký zväzok bazalky (iba listy)

- 100 g vlašských orechov alebo mandlí

- 120 ml extra panenského olivového oleja

- 2 strúčiky cesnaku, olúpané

- šťava z 1/2 citróna

- soľ

- 400 g semolinových cestovín

V hrnci Swiss Titan nechajme zovrieť vodu. Vlašské orechy vložme do misy kuchynského robota Magimix, pridajme strúčiky cesnaku, lístky bazalky, olivový olej, citrónovú šťavu a soľ podľa chuti. Pesto spracujme do vtedy, kým nezískame krémovú konzistenciu. Ak je to potrebné, pridajme ešte viac olivového oleja.

Cestoviny uvarme na al dente podľa pokynov na obale. Pri scedení si odložme cca. pol deci vody. Cestoviny premiešajme s hotovým pestom a zriedime s trochou vody z varenia cestovín, aby bol výsledok celkom krémový a cestoviny boli dobre pokryté pestom. Dobrú chuť!

|