Chrumkavé žemle s olivami a chorizo klobásou

Opäť jedno kysnuté cesto, ktoré môžete upravovať podľa chuti a vkusu. V každom prípade ho odporúčame vyskúšať, pretože má veľký úspech. Vytiahnite Magimix a „Hor sa do miesenia“!
Na 6 ks potrebujete:
250 g hladkej múky
80 g chorizo klobásy
180 ml vlažnej vody
4 g soli
4 g droždia
40 g vykôstkovaných čiernych olív
Príprava:
Najskôr si namelte chorizo klobásu v mini mise pomocou mini noža. Potom k nej pridajte olivy a pomocou pulzného chodu ich nasekajte. Zmes odložte na bok.
Vo vlažnej vode nechajte rozpustiť droždie. Zostavte kuchynský robot Magimix na miesenie. Do misy najskôr nasypte soľ a múku a potom pridajte vodu s droždím. Mieste 1 minútu zapnutím gombíka AUTO. Nakoniec pridajte k vypracovanému cestu zmes klobásy a olív, ktorú zapracujte do cesta použitím pulzného chodu.
Cesto nechajte zakryté na teplom mieste vykysnúť asi 1 hodinu. Po vykysnutí päsťou postláčajte cesto, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny. Cesto potom rozdeľte na 6 rovnako veľkých kúskov, z ktorých vyformujte guľky. Poukladajte ich na plech a prikryté nechajte ešte ďalších 30 minút kysnúť.
Rúru si predhrejte na 240°C a na spodok plechu vložte plech s vodou.
Pred pečením narežte žemle hlbokým zárezom do kríža a znížte teplotu rúry na 220°C.
Pečte 20 minút.