Chutný domáci hamburger
Máte radi hamburger ale často Vás odrádza kvalita mäsa? Pripravte si ho doma. Niet nič jednoduchšieho ako si namlieť mäso v kuchynskom robote Magimix.
SUROVINY: na burgre
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- soľ a čierne korenie
- rasca
- 2 strúčiky cesnaku
- mletá červená paprika
- 1 cibuľa
- čerstvá petržlenová vňať
do žemle k burgrom:
- 10 g dijonskej horčice
- 200 g majonézy
- 4 plátky taveného syra
- 4 hamburgerové žemle
- 4 listy ľadového šalátu
- 8 plátkov paradajok
- 8 plátkov uhoriek
- olivový olej na pečenie
PRÍPRAVA:
- Mäso nakrájajte na menšie kocky a vložte na pár minút do mrazničky, aby sa s ním ľahšie pracovalo.
- Potom ho vložte do kuchynského robota Magimix a namelte pomocou veľkého noža na požadovanú konzistenciu.
- Pred tým, než by malo mäso očakávanú konzistenciu, pridajte aj ostatné suroviny a spolu spracujte do definitívneho stavu.
- Vytvarujte si burgre na potrebnú veľkosť a pečte ich na horúcej panvici na olivovom oleji z oboch strán.
- Žemle si naložte podľa vlastného vkusu.
Dobrú chuť!