Tento recept vrelo odporúčame aj celiatikom. Namiesto múky použijete nastrúhaný karfiol. Rýchly-chutný-zdravý recept!

Potrebujeme :
1 karfiol
4vajíčka
3 malé strúčiky cesnaku
1 ČL Soli, bazalka, 
Šunkové plátky
4 menšie šampióny
1 menšia cibuľa
mozarella
Chili, oregano, mleté čierne korenie
Čerstvá petržlenová vňať 
Olej

Postup:
Karfiol si nastrúhame na najjemnejšom strúhadle kuchynského robota Magimix, nastrúhame si k nemu aj cesnak a pridáme 1ČL soli a sušenej alebo čerstvej bazalky. Necháme 8-10 minút podusiť pod pokrievkou vo zvýšenej titánovej panvici na miernom ohni s uzatvoreným ventilom. Potom zmes necháme vychladnúť.
Potom si v Magimixe vyšľaháme 4 vaječné bielka na tuhý sneh. Počas šľahania pridáme štipku soli. Po vyšľahaní primiešame aj žĺtka a celé pridáme k vychladnutému karfiolu a necháme celú zmes v panvici, ktorú vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 220°C s teplovzdušným prúdením asi 10 minút. Potom upečený korpus vyberieme z rúry, samozrejme opatrne, aby sme sa nepopálili a vrch koláča jemne polejeme olejom, posypeme sušeným chilli, mletým čiernym korením a oregánom, poukladáme naň nadrobno naplátkovanú cibuľu, potom šampióny, plátky šunky a na koniec nakrájanú mozarellu a vložíme späť do rúry na zapečenie ešte ďalších 8-10 minút, kým sa syr neroztečie. Po upečení koláč podávame teplý, posypaný nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a poliaty repkovým olejom.
Je to skvelý recept na ľahkú večeru, preto ho odporúčame podávať s jemne vychladeným Rosé.

Dobrú chuť !