Chutný sviatočný šalát z pečenej papriky
![Chutný sviatočný šalát z pečenej papriky](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/1/5/1538dc9556ce358788c3f22f90697268-salat-z-pecenej-papriky-3.jpg)
Odporúčame niečo nové k štedrovečernému menu!
Vyskúšali ste už mnoho druhov šalátov, ale o tomto ste ešte nepočuli? Tak ho odporúčame vyskúšať, pretože je fantastický! Úžasne chutí k pečenému.
Potrebujete:
5 ks pekných veľkých a zrelých paprík, Píniové oriešky, Olivový olej ( toľko, aby zálievka zakryla papriky), Ocot 2-3 PL, Med 1 PL, Soľ 1 ČL
Postup: Umyté a osušené papriky upečieme na hranatom kastróly pod pokrievkou s uzavretým ventilom na sporáku. Podlejeme ich trochou vody a pečieme na maximálnom stupni. Pečieme cca. 15 minút. Počas pečenia ich pootáčame z každej strany. Ak sú už dobre upečené a zmäknuté, vyberieme ich a vložíme do sáčku, v ktorom ich necháme vychladnúť. Zatiaľ si opražíme píniové oriešky na suchej panvičke. Dávame pozor, aby sa nespálili, preto ich pečieme na polovičnom stupni. Vychladnuté papriky vyberieme zo sáčku a odstránime z nich šupku, ktorá ide vďaka tomuto postupu veľmi ľahko dolu. Ošúpané papriky preložíme do misy a zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme z octu, medu, olivového oleja a soli. Olej do zálievky nešanujte, pretože vďaka nemu sa Vám dokážu zúžitkovať blahodárne minerály obsiahnuté v paprike. Na koniec šalát posypeme opraženými orieškami a necháme odstáť aspoň 2-3 hodiny. Najlepšie ½ dňa.
Vynikajúco chutí k pečenému!