Cícerová omeleta je jedlo, na ktorom si skutočne otestujete kvalitu svojej panvice, nakoľko sa veľmi ťažko dá upiecť bez toho, aby sa neroztrhla. Ale na panviciach Swiss Titan to určite dokážete!

Cícerová omeleta je bohatá na bielkoviny a je vhodná na raňajky, obed alebo večeru. Môžete si ju dokonca vziať so sebou na piknik alebo do sendviča - predstavte si, že si chleba natriete majonézou, pridáte list zo šalátu, plátok paradajky, omeletu zloženú do trojuholníka a potom na ňu položíte druhý krajec chleba. Hmmm ... znie to celkom dobre, že?

Nezáleží na recepte, ale na pomere a dobrej nepriľnavej panvici. To je tajomstvo cícerovej omelety. Teraz som do nej pridala iba soľ a na panvicu som dala trocha olivového oleja (aby som aj týmto ochutila omeletu) a pred preložením na polovicu som ju posypala nasekanou pažítkou. Dá sa dochutiť aj s čiernou soľou a pečenými šampiňónmi. Ide o to, aby bola z vonka „chrumkavá“ a z vnútra mäkká.

Chutí skvele! Vyskúšate, však?

CÍCEROVÁ OMELETA

Suroviny na 2 kusy (panvica 24 cm):

- 1/2 hrnčeka cícerovej múky

- 1/2 hrnčeka vody

- štipka soli

- olivový olej

Cícerovú múku nasypme do misy. Pridajme vodu a dôkladne premiešajme, aby bolo cesto bez hrudky. Rozohrejme si panvicu Swiss Titan (na strednom ohni), pridajme olivový olej a po pol minúte nalejme na ňu polovicu „cesta“. Rovnako, ako keby sme piekli palacinky. Počkajme niekoľko minút (asi 2 minúty), kým nebude spodok pekne opečený, potom drevenou lopatkou preložme na polovicu, potom opäť na polovicu (do trojuholníka) a ihneď podávajme teplé. Dobrú chuť!