Potrebujeme:

8 dkg masla

12-13 dkg piškót ( môžu byť aj bezlepkové)

1 balík pudingu citrónovej chuti

25 dkg tvarohu

Šťava a kôra z jedného citróna alebo limetky

10 dkg cukru

1 vanilkový cukor

4 dl smotany na šľahanie

2 čl želatiny

maliny na vrch torty

 

Postup:

Do kuchynského robota Magimix si nasypeme piškóty a pomocou noža ich rozdrvíme. Pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a vytvoríme z nich hladké cesto, ktoré potom vložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto pekne vyhladíme rukami a vložíme do chladničky.

Pudingový prášok vymiešame v 2,5 dl studenej vody, privedieme do varu a ustavičným miešaním necháme vychladnúť.

Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a so šťavou z jedného citróna. Potom ho opatrne primiešavame do pudingu.

Želatinu rozpustíme v 1 dcl vriacej vody a po vychladnutí ju tiež pridáme do krému.

Zo 4 dcl smotany vyšľaháme v kuchynskom robote Magimix pomocou šľahacej metly a redukcie hustú penu a opatrne vmiešame do krému.

Hotovú zmes natrieme na vychladenú a stuhnutú piškótu a vložíme späť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Maliny použijeme na zdobenie torty.

|