Citrónovo-malinovo-tvarohová torta
Potrebujeme:
8 dkg masla
12-13 dkg piškót ( môžu byť aj bezlepkové)
1 balík pudingu citrónovej chuti
25 dkg tvarohu
Šťava a kôra z jedného citróna alebo limetky
10 dkg cukru
1 vanilkový cukor
4 dl smotany na šľahanie
2 čl želatiny
maliny na vrch torty
Postup:
Do kuchynského robota Magimix si nasypeme piškóty a pomocou noža ich rozdrvíme. Pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a vytvoríme z nich hladké cesto, ktoré potom vložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto pekne vyhladíme rukami a vložíme do chladničky.
Pudingový prášok vymiešame v 2,5 dl studenej vody, privedieme do varu a ustavičným miešaním necháme vychladnúť.
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a so šťavou z jedného citróna. Potom ho opatrne primiešavame do pudingu.
Želatinu rozpustíme v 1 dcl vriacej vody a po vychladnutí ju tiež pridáme do krému.
Zo 4 dcl smotany vyšľaháme v kuchynskom robote Magimix pomocou šľahacej metly a redukcie hustú penu a opatrne vmiešame do krému.
Hotovú zmes natrieme na vychladenú a stuhnutú piškótu a vložíme späť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Maliny použijeme na zdobenie torty.