CITRÓNOVO- MALINOVÝ CHEESECAKE (SUROVÝ, BEZ LAKTÓZY, BEZ LEPKU, VEGAN)
PRÍSADY
Základ torty:
- 155 g orechov
- 165 g čerstvých alebo sušených datlí, bez kôstok
- 2 ČL (extra panenského) kokosového oleja
- ½ ČL soli
Pre malinový krém:
- 220 g kešu máčaných vo vode po dobu jednej hodiny
- 150 g mrazených malín
- 80 ml agávového sirupu
- 20 ml (extra panenského) kokosového oleja
- Strúhaná citrónová kôra a šťava zo 1/4 citróna
PRÍPRAVA
Korpus torty:
1. Vložíme vlašské orechy, datle, kokosový olej a soľ do kuchynského robota Magimix a pomocou veľkého noža vypracujeme lepkavú hmotu. Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, na ktorý rukami nanesieme datľový základ a dobre ho postláčame. Odložíme do chladničky.
Malinový krém:
1. Na výrobu malinového krému scedíme vodu z kešu. Vložíme kešu s citrónovou šťavou a kôrou a zvyškom krémových ingrediencií do robota Magimix a vypracujme z nich krém pomocou veľkého noža. Do vtedy spracúvame, kým nezískame hladkú krémovú konzistenciu. Hotový krém nanesieme na vychladený korpus a vložíme na niekoľko hodín do mrazničky, kým stuhne a stane sa krájateľným, ale nie príliš tvrdým.
2. Štvrť hodinu pred podávaním vyberieme z mrazničky a potom nakrájame na plátky.
Stačí jeden tenký plátok, pretože je sýty!