PRÍSADY

Základ torty:

  • 155 g orechov
  • 165 g čerstvých alebo sušených datlí, bez kôstok
  • 2 ČL (extra panenského) kokosového oleja
  • ½ ČL soli

Pre malinový krém:

  • 220 g kešu máčaných vo vode po dobu jednej hodiny
  • 150 g mrazených malín
  • 80 ml agávového sirupu
  • 20 ml (extra panenského) kokosového oleja
  • Strúhaná citrónová kôra a šťava zo 1/4 citróna

PRÍPRAVA

Korpus torty:

1. Vložíme vlašské orechy, datle, kokosový olej a soľ do kuchynského robota Magimix a pomocou veľkého noža vypracujeme lepkavú hmotu. Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, na ktorý rukami nanesieme datľový základ a dobre ho postláčame. Odložíme do chladničky.

Malinový krém:

1. Na výrobu malinového krému scedíme vodu z kešu. Vložíme kešu s citrónovou šťavou a kôrou a zvyškom krémových ingrediencií do robota Magimix a vypracujme z nich krém pomocou veľkého noža. Do vtedy spracúvame, kým nezískame hladkú krémovú konzistenciu. Hotový krém nanesieme na vychladený korpus a vložíme na niekoľko hodín do mrazničky, kým stuhne a stane sa krájateľným, ale nie príliš tvrdým.

2. Štvrť hodinu pred podávaním vyberieme z mrazničky a potom nakrájame na plátky.

Stačí jeden tenký plátok, pretože je sýty!

|