Citrónovo-tvarohová torta s medovkou
Cítite sa slabí a vyčerpaní?
Účinky medovky lekárskej Vás nielen upokoja ale aj posilnia.
Použitie medovky je rozmanité, totiž obsahuje silné látky, ktoré prečisťujú organizmus od škodlivín, pomáha hojiť kožné poranenia a tlmí migrény.
Medovka lekárska má povesť účinnej bylinky pre podporu dobrého zdravia. Tejto bylinke sa pripisuje výrazný vplyv na energiu a dlhovekosť a vedecké poznatky to všetko iba potvrdzujú.
Tak využime tieto pozitíva rastlinky, ktorá sa dá veľmi jednoducho dopestovať aj na balkónoch a doprajme si jej čo najviac.
Teraz Vám prinášame osviežujúcu sladkosť v týchto horúčavách.
Potrebujeme:
8 dkg masla
12-13 dkg piškót ( môžu byť aj bezlepkové)
1 balík pudingu citrónovej chuti
25 dkg tvarohu
Šťava z jedného citróna alebo limetky
10 dkg cukru
1 vanilkový cukor
2-3 vetvičky medovky
4 dl smotany na šľahanie
2 limetky
2 čl želatiny
Postup:
Do kuchynského robota Magimix si nasypeme piškóty a pomocou noža ich rozdrvíme. Pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a vytvoríme z nich cesto, ktoré potom vložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto pekne vyhladíme rukami a vložíme do chladničky.
Pudingový prášok vymiešame v 2,5 dl studenej vody, privedieme do varu a ustavičným miešaním necháme vychladnúť.
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a so šťavou z jedného citróna. Potom ho opatrne primiešavame do pudingu.
Želatinu rozpustíme v 1 dcl vriacej vody a po vychladnutí ju tiež pridáme do krému.
Listy medovky nakrájame na tenké plátky.
Zo 4 dcl smotany vyšľaháme v kuchynskom robote Magimix pomocou šľahacej metly a redikcie hustú penu. Odložíme ¼ a do ¾ peny vmiešame nakrájanú medovku a penu tiež vmiešame do krému.
Hotovú zmes natrieme na vychladenú a stuhnutú piškótu a vložíme späť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Odloženú šľahačku ako aj limetky a listy medovky použijeme na zdobenie torty. ( Ja som mala po ruke kiwi, tak som ho použila.)