Citrónový sorbet je v tomto teple najosviežujúcejší. Pripravte si ho pomocou zmrzlinovača Magimix.

SUROVINY:

  • 450 ml vody
  • 250 g práškového cukru
  • bio citrónová kôra
  • 200 ml citrónovej šťavy

PRÍPRAVA:

1. Cukor, vodu a nastrúhanú citrónovú kôru nalejte do malého hrnca a po 2 minútach varu je citrónový cukrový sirup hotový. Nechajte sirup úplne vychladnúť. Ak sa ponáhľate, vo väčších supermarketoch je dostupný aj vopred pripravený cukrový sirup.

2. Pridajte citrónovú šťavu do cukrového sirupu.

3. Zmes dajte na 2-3 hodiny do chladničky.

4. Keď zmes vychladne, zapnite zmrzlinovač. Cez otvor nalejte zmes do zmrzlinovača. Spustite program, trvá to asi 20-30 minút. Spracúvajte, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

5. Sorbet ihneď podávajte alebo ho uložte vo vhodnej nádobe do mrazničky.