Potrebné množstvo surovín na 22x12 cm-ovú formu:
- 160 g čerstvých alebo sušených datlí
- 140 g mandlí
- 55 g vlašských orechov
- 35 g tekvicových jadierok
- 2 PL (extra panenského) kokosového oleja
- 1/4 čl soli
- 80 g horkej čokolády
- 1 čl (extra panenského) kokosového oleja
- lieskové orechy
- tekvicové jadierka
Vložíme do kuchynského robota Magimix datle, mandle,orechy, tekvicové jadierka (35 g), kokosový olej (2 PL) a soľ. Vypracujeme z nich pomocou veľkého noža hladkú, mäkkú homogénnu hmotu, ktorú preložíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Hmotu dobre postláčajme, aby bola ucelená. Vložíme ju do mrazničky, kým si pripravíme čokoládovú polevu. Medzi tým si na suchej panvičke opražíme zvyšné lieskovce a tekvicové jadierka . Z lieskovcov odstránime hnedú šupku. Nad parným kúpeľom si necháme roztopiť čokoládu s kokosovým olejom a po roztopení ju nalejeme na stuhnutú hmotu vo forme a posypeme ju opraženými jadierkami. Vrátime späť do mrazničky na 15-20 minút a potom ju vyberieme. Nakrájame ju na plátky a vrátime späť do mrazničky na ďalších 20 minút, kým nestuhne. Môžeme okamžite konzumovať. Ak by nám niečo predsalen zostalo, tyčinku môžete uskladniť pár dní v chladničke.
|