Cuketovo hríbová omáčka s bylinkami
Mne táto omáčka najviac chutí s cestovinami Fusilli, ktoré si uvaríme počas prípravy omáčky. Je to chutný osviežujúci letný obed hotový za 20 minút!
Potrebujeme:
- 1 balík cestovín Fusilli
- 1 väčšia cuketa
- 200 g šampiňónov
- 200 g hlivy ustricovej
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 väčšia cibuľa
- 1 smotana na šľahanie
- 2 čl soli, ½ čl mletého čierneho korenia
- Čerstvé bylinky ( petržlenová vňať, bazalka, oregano, tymián)
- Šťava z ½ citróna
Postup:
- Najskôr si na kuchynskom robote Magimix nastrúhame cuketu a nakrájame cibuľu, cesnak a hríby.
- Na horúcom kastróle SWISS TITAN pokvapkanom olejom opražíme hríby. Počas smaženia ich aj osolíme, aby čím skôr vypustili šťavu, ktorá sa musí odpariť.
- Ak sú hríby opražené do zlatista, vyberieme ich na tanier a na kastról SWISS TITAN opäť dáme trocha oleja, na ktorom teraz opražíme cibuľu a cesnak. Tu použime aj pokrievku, aby to bolo rýchlejšie.
- Potom na cibuľu nasypeme nastrúhanú cuketu ( ak by bola cuketa zrelšia, tak ju najskôr radšej ošúpeme a až potom nastrúhajme). Opäť pridajme 1 čl soli, mleté čierne korenie a nasekané zelené bylinky okrem petržlenu ( ak nemáme, môžu byť aj sušené). Necháme aj cuketu smažiť pod pokrievkou, aby sa dobre spiekla.
- Potom pokrievku odoberieme a vrátime späť hríby. Pridáme opatrne smotanu, necháme zovrieť a dochutíme citrónovou šťavou a odstavíme.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám naše video recepty páčia, tak sa prihláste k ich odberu, aby ani jeden neunikol Vašej pozornosti: https://www.youtube.com/channel/UCUNQsGN1XiCXJQ3UB4UFHyg?sub_confirmation=1
KAŽDÝ TÝŽDEŇ NOVÝ RECEPT!!!