Dip z pečených paprík
Grilovacia sezóna je v plnom prúde a zaujímavé omáčky či dipy dokážu ozvláštniť akékoľvek jedlo z grilu. Ja mám pre vás recept na takýto jednoduchý vegan dip z pečených paprík a bielej fazule s bazalkou. Môžete si ju dať aj na chlebík namiesto nátierky.
SUROVINY:
- 2 červené papriky
- olivový olej
- soľ, korenie
- 1 plechovka bielej fazule
- 1 strúčik cesnaku
- hrsť bazalky
- štava a kôra z citróna
POSTUP:
- Nakrájanú papriku dajte do zapekacej misy, pridajte olej, soľ a korenie. Pečte pri 200 stupňoch 30 minút.
- Do kuchynského robota Magimix dajte upečenú papriku, fazuľu, cesnak, bazalku, šťavu a kôru z citróna, soľ a olivový olej. Všetko pomixujte do hladka, v Magimixe mi to netrvalo ani 30 sekúnd.
Dobrú chuť
Pozrite si aj video recept tu