Grilovacia sezóna je v plnom prúde a zaujímavé omáčky či dipy dokážu ozvláštniť akékoľvek jedlo z grilu. Ja mám pre vás recept na takýto jednoduchý vegan dip z pečených paprík a bielej fazule s bazalkou. Môžete si ju dať aj na chlebík namiesto nátierky.

SUROVINY:

  • 2 červené papriky
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • 1 plechovka bielej fazule
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť bazalky
  • štava a kôra z citróna

POSTUP:

  1. Nakrájanú papriku dajte do zapekacej misy, pridajte olej, soľ a korenie. Pečte pri 200 stupňoch 30 minút.
  2. Do kuchynského robota Magimix dajte upečenú papriku, fazuľu, cesnak, bazalku, šťavu a kôru z citróna, soľ a olivový olej. Všetko pomixujte do hladka, v Magimixe mi to netrvalo ani 30 sekúnd.

Dobrú chuť

Pozrite si aj video recept tu

|