Majonéza je taká pochutina, ktorá skvele ladí ako k mäsitým, tak aj zeleninovým jedlám v každom ročnom období. Ak si osvojíte veľmi jednoduché princípy prípravy domácej majonézy v kuchynskom robote Ronic garantujeme vám, že už nikdy nebudete chcieť tú z obchodu. Nezabudnite, že kvalitná majonéza je vhodná aj ako základ pre ďalšie spracovávanie. Môžete ju využiť na prípravu chutných dípov, pomazánok, či šalátov. My vám teraz prinášame recept na majonézu bez vajíčka.

Potrebujeme: 30 ml vychladeného mlieka ( môže byť aj bezlaktózové alebo sójové) 60 ml slnečnicového oleja 1PL horčice šťava z 1/2 citróna soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do misy vložíme šľahací zvon a pridávame postupne všetky ingrediencie okrem oleja, ktorý pridávame tak, že najskôr len jednu polovicu a potom počas šľahania prilejeme pomaly aj druhú polovicu. Náš tip: Nakoľko sme nepoužili vajíčko, táto majonéza je bezpečnejšia, hlavne čo sa týka salmonely. Nebojte sa experimentovať s chuťami. Kľudne ju dochuťte rôznymi bylinkami, napr. s bazalkou je úžasná alebo použite chren, čili či cesnak. Fantázii sa medze nekladú!

RIEŠENIA SÚ VŽDY V JEDNODUCHOSTI