Viete, že medzi najzdravšie potraviny patria škrupinoviny? Avšak ich konzumujeme málo. Teraz vám ponúkame jednu alternatívu na zvýšenie ich príjmu. Pozreli ste sa už aspoň raz na štítok nutely z obchodu, čo obsahuje? Na prvom mieste je cukor, čo znamená, že ho je tam najväčší podiel, na druhom mieste je palmový olej a až na treťom sú oriešky, ktorých je v nutele až neskutočných 13%. Naša domáca nutela bude obsahovať 90% orieškov ( resp. arašidov) a iba 10% tuku a cukru. Je len na vás, z čoho si ju vyrobíte.

Ja som si naschvál zvolila alternatívu arašidov, aby ste videli, že aj z nich sa dá pripraviť fantastická nutela. Čo sa týka orieškov, pred spracovaním si ich musíte opražiť a potom pomocou utierky z nich odstrániť hnedú šupku. V prípade arašidov sa celý tento proces vynecháva a aj vďaka tomu je domáca nutela raz-dva hotová. Presvedčte sa o tom sami.

Budete potrebovať: 400 g pražených nesolených arašidov, 50 g kakaového prášku, 4 PL agáve sirup (na osladenie kľudne použite pre vás dostupnú alternatívu: med, cukor, rastlinné sirupy..), 4 PL kokosového cukru, Štipka soli, Vanilková aróma, 4 PL kokosového tuku

Postup: Do misy kuchynského robota Magimix vložte nôž a blender mix a nasypte doň arašidy. Mixujte 4 minúty, až kým nezískate krémovú konzistenciu. Potom pridajte všetky ostatné ingrediencie a ešte raz poriadne premiešajte a nutela je hotová. Preložte ju do uzatvárateľnej fľaše.

Garantovane chutné raňajky pre vaše ratolesti. Na zdravie!

Riešenia hľadajte v jednoduchosti!

---------------------------------------­----------------------------------------

Ak sa Vám naše video recepty páčia, tak sa prihláste k ich odberu, aby ani jeden neunikol Vašej pozornosti. https://www.youtube.com/channel/UCUNQsGN1XiCXJQ3UB4UFHyg?sub_confirmation=1

KAŽDÝ TÝŽDEŇ NOVÝ VIDEO RECEPT!!!