Jednou z najjednoduchších jedál pre tých, ktorí preferujú rastlinnú stravu, je fazuľová ryža. Ak je toto jedlo správne ochutené, okamžite na vás pôsobí mexicky. Môźete si ho ľubovoľne upravovať podľa toho, aké suroviny máte doma. Bleskovo rýchle jedlo, keď máme na varenie naozaj iba 20 minút.

Suroviny pre 4 osoby:

- 2 hrnčeky ryže basmati

- 2 a 1/2 hrnčeka zeleninového vývaru

- 450 g varenej fazule

- 1 väčšia cibuľa, nasekaná

- 4 strúčiky cesnaku, nasekané

- 1/2 PL kokosového oleja

- 1 čl rímskej rasce

- 1 čl mletého koriandra

- 1 čl sušeného koriandra

- 1 lyžička soli

- 1 konzerva lúpaných paradajok

- 1 malý zväzok petržlenovej vňate, nasekanej

- šťava z 1/2 citróna

Postup:

Vložme kokosový olej a rascu do titánového kastróla Swiss Titan. Začnime ju opekať a potom, keď už vonia, pridajme cibuľu. Podusíme ju až kým nezmekne. Potom pridajme cesnak a ešte pár minút dusíme. Potom môžeme prisypať ryžu, mletý koriander a soľ. Smažíme 2-3 minúty. Ďalej pridáme petržlenovú vňať, sušený koriander, olúpané paradajky z konzervy a zeleninový vývar. Poriadne premiešame a môže sa pridať aj fazuľa. Celú zmes ešte raz premiešame a prikryjeme pokrievkou. Varíme do zmäknutia ryže. Ak je zmes príliš hustá, môžeme priliať trocha viac vody alebo vývaru. Keď ryža zmäkne, odstavíme jedlo a dochutíme citrónovou šťavou. Podávajme na kocky nakrájaným avokádom a jalapeño papričkami.

|