Ingrediencie:

  • 100 g 85% horkej čokolády
  • 70 g sušených fíg + toľko vody, aby zakryla figy ( pripravíme si figovú pastu)
  • 250 g uvareného cíceru

Príprava:

  1. Figy zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Dôkladne rozmixujte pomocou mixéra Magimix.
  2. K figovej paste primiešame scedený cícer, rozložíme na papier na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch 20-25 minút.
  3. Čokoládu roztopíme a potom zmiešame s opečených cícerom.
  4. Pomocou lyžice dávkujeme na papier na pečenie a zdobíme ich ľubovoľne ( strúhaný kokos, arašídové maslo a pod.). Necháme stuhnúť.

Funguje to aj s mliečnou čokoládou, vtedy netreba použiť figovú pastu, prípadne namiesto fíg môžete použiť datle.