Figové mlsanie

Ingrediencie:
- 100 g 85% horkej čokolády
- 70 g sušených fíg + toľko vody, aby zakryla figy ( pripravíme si figovú pastu)
- 250 g uvareného cíceru
Príprava:
- Figy zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Dôkladne rozmixujte pomocou mixéra Magimix.
- K figovej paste primiešame scedený cícer, rozložíme na papier na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch 20-25 minút.
- Čokoládu roztopíme a potom zmiešame s opečených cícerom.
- Pomocou lyžice dávkujeme na papier na pečenie a zdobíme ich ľubovoľne ( strúhaný kokos, arašídové maslo a pod.). Necháme stuhnúť.
Funguje to aj s mliečnou čokoládou, vtedy netreba použiť figovú pastu, prípadne namiesto fíg môžete použiť datle.