Gaštanové guľky sa pripravujú z varených a vychladnutých gaštanov, ktoré si kľudne môžete pripraviť aj skôr. Sladia sa datľami, respektíve sa pridáva do hmoty aj trocha kakaa, aby mali čokoládovú príchuť. Za pár minút ich máte hotové! Ak si neviete zadovážiť čerstvé datle, tak skvele postačia aj sušené, ktoré však treba na 10 minút namočit v teplej vode. Používame ich potom scedené a vykôstkované. 

Na prípravu 12-14 ks guliek potrebujete:

- 125 g uvarených gaštanov

- 100 g vykôstkovaných datlí

- 1 PL kakaového prášku

- štipka vanilky

 

Všetky prísady vložte do kuchynského robota Magimix a do vtedy ich spracúvajte, kým nezískate lepkavú hmotu. Zastavte Magimix a skontrolujte si konzistenciu. Ak je hladká a ucelená a ľahko sa dá formovať, tak je hotová. Vytvarujte si z nich guľky. V uzatvorenej dóze na chladnom mieste ich viete uchovať až 10 dní. Ale dovtedy Vám aj tak nevydržia :)

Na zdravie!