V mrazničke sa mi povaľovalo mleté mäso, tak som dostala nápad pripraviť grécke fašírky keftedes, ktoré sa tradične pripravujú z mletého jahňacieho či hovädzieho mäsa.
Často ich konzumujú s tzatziki alebo v rajčinovej omáčke s feta syrom.

Suroviny:

-1 cibuľa
-1-2 strúčiky cesnaku
-zväzok petržlenu
-1/2 ČL oregana
-1/2 ČL soli
-štipka čierneho korenia
-štipka čili vločiek
-1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu
-250 g bravčového mletého mäsa
-1/3 hrnčeka mlieka
-1 vajce
-1/2 hrnčeka strúhanky
-olivovy olej na smaženie fašírok

Postup:
1. Do kuchynského robota Magimix 3200XL som dala ošúpanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, oregano, soľ, korenie, čili a parmezán. Všetko som rozmixovala za pár sekúnd na jemno.
2. Pridala som mleté mäso, mlieko, vajce, strúhanku a pár krát som stlačením funkcie Pulse všetko premiešala.
3. Z mäsovej zmesy som rukami vytvarovala guľky a na olivovom oleji som ich na panvici osmažila zo všetkých strán.
4. Podávala som ich so šalátom, tzatziki, kde som použila hustý domáci kefír namiesto jogurtu a s chlebom. Hodili by sa isto aj pečené zemiaky alebo pita chlieb.

|