SUROVINY PRE 4 OSOBY

  • 400 g čerstvého špenátu
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 vajíčko ( vegáni môžu kľudne vynechať)
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL soli
  • trocha vlažnej vody v prípade potreby na zriedenie cesta
  • 1 údené tofu
  • syr na posýpanie ( akýkoľvek)

PRÍPRAVA

Tento recept si pripravujem vždy od oka, preto je gramáž iba približná. Ale si myslím, že pri tomto recepte to nerobí problém.

Do veľkého hrnca si dáme zovrieť slanú vodu.

Tofu si nakrájame na malé kocky, ktoré opečieme úplne do chrumkava na Swiss Titan panvici dokonca aj bez oleja.

V kuchynskom robote Magimix si pomocou veľkého noža rozmixujeme špenát na hladkú hmotu. Pridáme soľ, cesnak, vajíčko a postupne pridávame aj múku. Toto cesto môžeme kľudne spracovávať s oceľovými nožmi. Keď máme cesto v správnej konzistencii ( haluškové cesto) a keď nám už vrie voda, môžeme ho začať pretláčať cez sitko na halušky. Ak je cesto príliš husté, môžeme pridať trocha vody. Po uvarení ich vyberieme a polejeme trochou oleja, aby sa nám nezlepili. Podávame ich posypané nastrúhaným syrom a opraženými tofu kockami. Ja ich zbožňujem so zaliatym hlávkovým šalátom. Dobrú chuť!

|