Hrachový prívarok

Vedeli ste, že svetová nadácia World's Healthiest Foods uvádza suchý hrach ako jednu z najzdravších potravín na svete? Tak si poďme z neho pripraviť zdravý a chutný prívarok.
SUROVINY:
- 500 g suchého hrachu
- toľko zeleninového vývaru, aby bol hrach zakrytý, plus cca. 4-5 dl
- 2 bobkové listy
- 1 malý zväzok petržlenu
- 4-5 strúčikov cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 malá štipka čili
PRÍPRAVA:
- Suchý hrach dvakrát dôkladne umyjeme.
- Potom vložíme do hrnca so všetkými koreninami a cesnakom a povaríme.
- Prakticky nám už nič iné nezostáva, len občas premiešať, prípadne ak sa vývar vyvarí, opäť dolejeme (kľudne aj vodou). Je veľmi výhodné prívarok variť v riadoch Swiss Diamond, pretože v nich nemusíme často miešať.
- Keď zmäkol hrach, rozmixujeme prívarok, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a sme hotoví.