Vedeli ste, že svetová nadácia World's Healthiest Foods uvádza suchý hrach ako jednu z najzdravších potravín na svete? Tak si poďme z neho pripraviť zdravý a chutný prívarok.

SUROVINY:

  • 500 g suchého hrachu
  • toľko zeleninového vývaru, aby bol hrach zakrytý, plus cca. 4-5 dl
  • 2 bobkové listy
  • 1 malý zväzok petržlenu
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 malá štipka čili

PRÍPRAVA:

  1. Suchý hrach dvakrát dôkladne umyjeme.
  2. Potom vložíme do hrnca so všetkými koreninami a cesnakom a povaríme.
  3. Prakticky nám už nič iné nezostáva, len občas premiešať, prípadne ak sa vývar vyvarí, opäť dolejeme (kľudne aj vodou). Je veľmi výhodné prívarok variť v riadoch Swiss Diamond, pretože v nich nemusíme často miešať.
  4. Keď zmäkol hrach, rozmixujeme prívarok, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a sme hotoví.