Hríbovo parmezánové rizoto
Presvedčte sa sami o všestrannosti parného hrnca Magimix, v ktorom dokážete ľahko pripraviť aj dokonalú ryžu, či chutné rizoto.
SUROVINY:
200 g ryže Arborio
200 g šampiňónov
50 g strúhaného parmezánu
400 ml vody
1 kocka kuracieho bujónu
200 ml smotany na šľahanie
Soľ, mleté čierne korenie
PRÍPRAVA:
- Hríby zbavíme stoniek, jemne ich opláchneme a nakrájame.
- Vložíme ryžu a hríby do multifunkčnej misy a premiešame.
- Pridáme soľ, korenie, bujón a vodu.
- Do nádržky na vodu nalejeme 1 liter vody a misku vložíme do naparovacieho koša.
- Prikryjeme pokrievkou a varíme 45 minút pri 100°C.
- Občas premiešame vareškou.
- Na poslednú chvíľu prilejeme smotanu a pridáme parmezán.
- Premiešame a podávame horúce.
- Pred podávaním ho ešte môžeme posypať čerstvým tymiánom.
Toto množstvo postačí pre 4 osoby.