Ingrediencie:
- pre 8 osôb...

- 200 gramov šampiňónov

- 100 gramov hnedej šošovice

- 2 bobkové listy

- 1 cibuľa

- 1 polievková lyžica. horčice

- 1 veľký strúčik cesnaku

- 3 lyžice. olivového oleja

- Pár kvapiek citrónovej šťavy

- Soľ a korenie podľa chuti

- štipka čili

Príprava:

-20 minút-

  1. Nakrájame huby, cibuľu a cesnak nakrájame na rovnaké kúsky.
  2. Zahrejeme lyžicu olivového oleja v dvoch samostatných panviciach. Do jednej môžu ísť hríby na opekanie a do druhej cibuľa a cesnak na podusenie.
  3. Medzitým uvaríme šošovicu s bobkovým listom a horčicou.
  4. Akonáhle sme s týmito úkonmi hotoví, všetko môže ísť do kuchynského robota Magimix, tiež spolu s lyžicou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením, pridáme trochu čili a citrónovej šťavy.
  5. Akonáhle dosiahneme konzistenciu paštéty, máme ju hotovú. Skladujeme ju v chladničke, kým nie je pripravená na konzumáciu.