Hríbovo šošovicová paštéta

Ingrediencie:
- pre 8 osôb...
- 200 gramov šampiňónov
- 100 gramov hnedej šošovice
- 2 bobkové listy
- 1 cibuľa
- 1 polievková lyžica. horčice
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 3 lyžice. olivového oleja
- Pár kvapiek citrónovej šťavy
- Soľ a korenie podľa chuti
- štipka čili
Príprava:
-20 minút-
- Nakrájame huby, cibuľu a cesnak nakrájame na rovnaké kúsky.
- Zahrejeme lyžicu olivového oleja v dvoch samostatných panviciach. Do jednej môžu ísť hríby na opekanie a do druhej cibuľa a cesnak na podusenie.
- Medzitým uvaríme šošovicu s bobkovým listom a horčicou.
- Akonáhle sme s týmito úkonmi hotoví, všetko môže ísť do kuchynského robota Magimix, tiež spolu s lyžicou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením, pridáme trochu čili a citrónovej šťavy.
- Akonáhle dosiahneme konzistenciu paštéty, máme ju hotovú. Skladujeme ju v chladničke, kým nie je pripravená na konzumáciu.