SUROVINY

2 konzervy cíceru (240 g netto hmotnosti / konzerva), scedené a premyté

1 stredná cvikla

3 PL tahini

2 strúčiky cesnaku

šťava z 1 malého citróna

soľ

voda

PRÍPRAVA

  1. Cviklu popicháme vidličkou, zabalíme do alobalu a pečieme pri 200C do mäkka. Po vychladnutí ju ošúpeme.
  2. Do kuchynského robota Magimix vložíme cícer, tahini, cesnak, upečenú na polovicu prekrojenú cviklu, citrónovú šťavu, soľ a mixujeme do hladka.
  3. Vodu pridávame po lyžič, aby sme získali úplne hladký krém.
  4. V uzavretej nádobe nám vydrží v chladničke až 1 týždeň.

POZNÁMKY

Aj citrónovú šťavu môžete pridávať po menších dávkach, aby ste získali chuť, ktorá vám najviac vyhovuje.