Hummus s cviklou
SUROVINY
2 konzervy cíceru (240 g netto hmotnosti / konzerva), scedené a premyté
1 stredná cvikla
3 PL tahini
2 strúčiky cesnaku
šťava z 1 malého citróna
soľ
voda
PRÍPRAVA
- Cviklu popicháme vidličkou, zabalíme do alobalu a pečieme pri 200C do mäkka. Po vychladnutí ju ošúpeme.
- Do kuchynského robota Magimix vložíme cícer, tahini, cesnak, upečenú na polovicu prekrojenú cviklu, citrónovú šťavu, soľ a mixujeme do hladka.
- Vodu pridávame po lyžič, aby sme získali úplne hladký krém.
- V uzavretej nádobe nám vydrží v chladničke až 1 týždeň.
POZNÁMKY
Aj citrónovú šťavu môžete pridávať po menších dávkach, aby ste získali chuť, ktorá vám najviac vyhovuje.