Náš kuchynský robot Ronic Vám akékoľvek cesto dokonale spracuje, takže výsledný efekt bude 100%-ný. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý bude určite chutiť. Ovocie či zeleninu môžete použiť vždy sezónne. Nebojte sa experimentovať!

Suroviny: 2 šálky múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1/2 šálky oleja, 1/2 šálky mlieka, 3 vajíčka, 1kypriaci prášok, sezónne ovocie a zelenina, na dochutenie ovocia cukor, vanilka, škorica

Postup: Pomocou šľahacieho zvonu vyšľahajte vajíčka s cukrom, potom postupne pridávajte múku, mlieko, olej, kypriaci prášok. My sme použili bezlepkové múky ( zmes ryžovej, cícerovej a kukuričnej múky). Ak by ste chceli použiť aj maslo, tak namiesto šľahacieho zvonu pracujte s nožom. Ingrediencie pridávajte postupne, aby bolo cesto krémové. Cesto vylejte na plech, ktorý ste vystlali papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 200°C cca 40 minút. Ak máte špeciálne titánové nádoby, tak cesto rozlejte do dvoch kastrólov. 

Priamo v nádobe primiešajte do cesta nastrúhanú mrkvu a na koniec cesto zahlaďte. Na vrch cesta poukladajte plátky jabĺk, ktoré môžete aj vrstviť. Dochuťte ich cukrom, vanilkou a škoricou, prípadne medom. Nepresladzujte príliš, radšej použite sladšiu odrodu jabĺk a mrkvy. Koláč tak bude zdravší. Pečte na sporáku na najnižšom stupni a najmenšej platničke pod pokrievkou. Dĺžka pečenia závisí aj od množstva ovocia a zeleniny, ktoré cesto zvlhčujú. Každopádne prvých 20 minút pokrievku nenadvihujte. Až potom utrite z nej paru. Ak sa Vám začne cesto oddeľovať od nádoby a po vpichnutí vidličky na vidličke nezostane cesto, je koláč hotový. Zľahka ho len vyklopte z kastróla a otočte ovocím nahor. Podávať ho môžete aj teplý.

RIEŠENIA SÚ VŽDY V JEDNODUCHOSTI!