SUROVINY:

  • 500 g jahôd ( alebo iného ovocia)
  • 1 mascarpone ( 250 g)
  • 50 g bielej čokolády
  • 1 šľahačka ( buď v prášku alebo smotana na šľahanie)
  • 2 PL práškového cukru
  • Piškóty

 

PRÍPRAVA:

  1. Nad vodným kúpeľom (alebo 1 min.v mikrovlnke) necháme roztopiť bielu čokoládu.
  2. Kým nám chladne, zatiaľ si vymiešame šľahačku, ktorú postupne primiešame k mascarpone a nakoniec do tohto krému pridáme aj vychladnutú čokoládu.
  3. Polovicu ovocia roztlačíme vidličkou a pridáme k nemu práškový cukor.
  4. Vypláchneme stredne veľkú sklenú misu, do ktorej poukladáme na spodok piškóty, na ktoré nalejeme polovicu roztlačeného ovocia, na ktoré nanesieme polovicu krému. A takto ešte raz zopakujeme všetky vrstvy.
  5. Nakoniec druhú polovicu ovocia, ktoré sme neroztlačili, použijeme na vrch, resp. výzdobu.
  6. Vložíme do chladničky aspoň na 30 minút.