Jahodové potešenie
SUROVINY:
- 500 g jahôd ( alebo iného ovocia)
- 1 mascarpone ( 250 g)
- 50 g bielej čokolády
- 1 šľahačka ( buď v prášku alebo smotana na šľahanie)
- 2 PL práškového cukru
- Piškóty
PRÍPRAVA:
- Nad vodným kúpeľom (alebo 1 min.v mikrovlnke) necháme roztopiť bielu čokoládu.
- Kým nám chladne, zatiaľ si vymiešame šľahačku, ktorú postupne primiešame k mascarpone a nakoniec do tohto krému pridáme aj vychladnutú čokoládu.
- Polovicu ovocia roztlačíme vidličkou a pridáme k nemu práškový cukor.
- Vypláchneme stredne veľkú sklenú misu, do ktorej poukladáme na spodok piškóty, na ktoré nalejeme polovicu roztlačeného ovocia, na ktoré nanesieme polovicu krému. A takto ešte raz zopakujeme všetky vrstvy.
- Nakoniec druhú polovicu ovocia, ktoré sme neroztlačili, použijeme na vrch, resp. výzdobu.
- Vložíme do chladničky aspoň na 30 minút.