Suroviny:

- 400 g karfiolu
- zväzok čerstvých byliniek
- 1 PL olivového oleja
- 2 vajcia
- 1 hrnček (350 ml) ovsených jemných vločiek
- 200 g nastrúhaného syra
- 1 ČL korenia "Beze zbytku Sonnentor"
- soľ a korenie
- olivový olej na smaženie fašírok

Postup:
1. Karfiol spolu s bylinkami rozmixujte v kuchynskom robote Magimix na jemno. 
2. Rozmixovaný karfiol osmahnite na 1 PL oleja na panvici asi 3 minútky.
3. Osmahnutý karfiol dajte do misy mierne vychladnúť a pridajte k nemu ostatné suroviny a rukou spojte v kompaktnú zmes. Rukami vytvarujte cca 10 fašíriek, ktoré môžete aj obaliť v strúhanke.
4. Fašírky smažte na troške oleja na panvici do zlatista z oboch strán a podávajte napríklad s uvarenými zemiakmi, špargľou, šalátom a obľúbeným dipom.