Koláč s tekvicovým krémom - Vegán
SUROVINY
Na cesto:
- 275 g pšeničnej múky
- 100 g ovsenej múky
- 180 g vegánskeho masla
- 110 g studenej vody
- 1 PL práškového cukru
- štipka soli
Na tekvicový krém:
- 550 g pyré z pečenej tekvice
- 400 ml rastlinného mlieka
- 90 g kokosového cukru
- 4 PL škrobu
- 1 ČL mletej škorice
- ¼ ČL mletého zázvoru
- ⅛ ČL mletého muškátového orecha
PRÍPRAVA
Cesto:
- Múku, cukor a soľ vložte do misy. Pridajte studené maslo nakrájané na kocky. Rozdrobte a po malých dávkach pridávajte vodu a vypracujte cesto. Dajte do chladničky na 30-40 minút, kým sa pripraví krém.
Krém:
- Vložte všetky suroviny potrebné do krému do mixéra Magimix Power Blender a rozmixujte do hladka.
- Rúru predhrejeme na 180°C. Formu (24-26 cm okrúhlu) vysteľte papierom na pečenie.
- Cesto rozvaľkajte a vložte do formy, zarovnajte okraje a upečte "naslepo" cca.15 minút.
- Mierne vychladnuté cesto polejte tekvicovým krémom, vrch uhlaďte stierkou a ozdobte vykrájanými formami zo zbytku cesta.
- Vložte do rúry a pečte cca. 25-30 minút.
- Počkajte, kým úplne nevychladne, a až potom ho nakrájajte na plátky.
POZNÁMKY
Na cesto môžete zvýšiť množstvo práškového cukru až na 5 polievkových lyžíc, aby bolo cesto trochu sladšie.
Pre krém môžete zvýšiť množstvo kokosového cukru na 100-110 gramov, aby bol trochu sladší.
Takzvané „pečenie naslepo“ zabráni, aby sa krehké cesto dvíhalo.Funguje to tak, že pripravené cesto sa natlačí do formy, popichá vidličkou a prikryje papierom na pečenie. Na ten papier treba nasypať suché strukoviny (hrach, fazuľu alebo šošovicu) a podľa receptu dať cesto piecť do rúry.