SUROVINY

Na cesto:

  • 275 g pšeničnej múky
  • 100 g ovsenej múky
  • 180 g vegánskeho masla
  • 110 g studenej vody
  • 1 PL práškového cukru
  • štipka soli

Na tekvicový krém:

  • 550 g pyré z pečenej tekvice
  • 400 ml rastlinného mlieka
  • 90 g kokosového cukru
  • 4 PL škrobu
  • 1 ČL mletej škorice
  • ¼ ČL mletého zázvoru
  • ⅛ ČL mletého muškátového orecha

PRÍPRAVA

Cesto:

  1. Múku, cukor a soľ vložte do misy. Pridajte studené maslo nakrájané na kocky. Rozdrobte a po malých dávkach pridávajte vodu a vypracujte cesto. Dajte do chladničky na 30-40 minút, kým sa pripraví krém.

Krém:

  1. Vložte všetky suroviny potrebné do krému do mixéra Magimix Power Blender a rozmixujte do hladka.
  2. Rúru predhrejeme na 180°C. Formu (24-26 cm okrúhlu) vysteľte papierom na pečenie.
  3. Cesto rozvaľkajte a vložte do formy, zarovnajte okraje a upečte "naslepo" cca.15 minút.
  4. Mierne vychladnuté cesto polejte tekvicovým krémom, vrch uhlaďte stierkou a ozdobte vykrájanými formami zo zbytku cesta.
  5. Vložte do rúry a pečte cca. 25-30 minút.
  6. Počkajte, kým úplne nevychladne, a až potom ho nakrájajte na plátky.

POZNÁMKY

Na cesto môžete zvýšiť množstvo práškového cukru až na 5 polievkových lyžíc, aby bolo cesto trochu sladšie.

Pre krém môžete zvýšiť množstvo kokosového cukru na 100-110 gramov, aby bol trochu sladší.

Takzvané „pečenie naslepo“ zabráni, aby sa krehké cesto dvíhalo.Funguje to tak, že pripravené cesto sa natlačí do formy, popichá vidličkou a prikryje papierom na pečenie. Na ten papier treba nasypať suché strukoviny (hrach, fazuľu alebo šošovicu) a podľa receptu dať cesto piecť do rúry.

|