Krémová cesnačka
Čo lepšie by nás zahrialo a nasýtilo v takýto upršaný, chladný deň, ako skvelá krémová cesnačka? Pripravte si ju s nami. Sľubujeme, že vám bude chutiť!
SUROVINY:
- 2 cibule
- 8-10 strúčikov cesnaku
- 2-3 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 veľký zemiak
- 1 dl smotany
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 vetvička čerstvého tymiánu
- 1 malý zväzok čerstvej petržlenovej vňate
- biele korenie a soľ podľa chuti
- 1 malá štipka muškátového orieška
PRÍPRAVA:
- Cesnak ošúpeme, vložíme do kastróla s olivovým olejom a prikryté pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 210 stupňov.
- Cibuľu nakrájame na malé kocky a začneme ju restovať v hrnci na lyžici masla. Asi po 4-5 minútach môžete pridať ďalšiu lyžicu masla a ďalej restujte na miernom plameni.
- Len čo uplynie ďalších 5 minút, pridajte pol naberačky vývaru. Ak ho cibuľa vstrebala, proces opakujeme ešte aspoň dvakrát.
- Medzitým vyberieme cesnak z rúry. Pridáme ho k našej maslovej cibuli a dôkladne premiešame s naberačkou vývaru.
- Zemiak ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Nalejeme zvyšný vývar a varíme zemiaky až do zmäknutia.
- Polievku okoreníme a dochutíme.
- Keď je všetko hotové, nalejeme smotanu do misky, pridáme za naberačku horúcej polievky a premiešame. Túto zmes potom pridáme do polievky a rozmixujeme.
- K polievke si upečieme syrové bagety, alebo si nastrúhajme do polievky z nášho obľúbeného syra. A na koniec posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!