Krémová polievka zo zeleného hrášku
Dnes sme vám priniesli božsky lahodnú a krémovú krémovú polievku zo zeleného hrášku.
SUROVINY:
- 0,5 kg zeleného hrášku
- 1 liter vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 malý zväzok čerstvej petržlenovej vňate
- 1 mk. (mokka lyžica) sušený tymián
- 3 polievkové lyžice. olivový olej
- syr podľa chuti (nastrúhaný navrchu)
- 2 krajce chleba
- 1 strúčik cesnaku
- 2 polievkové lyžice. olivový olej (na krutóny)
- 1 polievková lyžica. oregano (na krutóny)
- 1 polievková lyžica. ovsená múka
PRÍPRAVA:
-12 minút-
- Zelený hrášok uvaríme vo vývare s korením a bylinkami.
- Z krajcov chleba nakrájame malé kocky, ochutíme ich olejom, oreganom a cesnakom, potom uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme do chrumkava za 3-5 minút.
- Po 10 minútach varenia rozmixujeme hrášok (ideálny je na to náš mixér Power Blender) s olivovým olejom a múkou.
- Na vrch môžeme nastrúhať syr a posypať krutónmi.
Prajeme vám dobré varenie!