Dnes sme vám priniesli božsky lahodnú a krémovú krémovú polievku zo zeleného hrášku.

SUROVINY:

  • 0,5 kg zeleného hrášku
  • 1 liter vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 malý zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 mk. (mokka lyžica) sušený tymián
  • 3 polievkové lyžice. olivový olej
  • syr podľa chuti (nastrúhaný navrchu)
  • 2 krajce chleba
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 polievkové lyžice. olivový olej (na krutóny)
  • 1 polievková lyžica. oregano (na krutóny)
  • 1 polievková lyžica. ovsená múka

PRÍPRAVA:

-12 minút-

  1. Zelený hrášok uvaríme vo vývare s korením a bylinkami.
  2. Z krajcov chleba nakrájame malé kocky, ochutíme ich olejom, oreganom a cesnakom, potom uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme do chrumkava za 3-5 minút.
  3. Po 10 minútach varenia rozmixujeme hrášok (ideálny je na to náš mixér Power Blender) s olivovým olejom a múkou.
  4. Na vrch môžeme nastrúhať syr a posypať krutónmi.

Prajeme vám dobré varenie!