Už Vás nudia prílohy ako zemiaky či ryža? Radi by ste ochutnali niečo iné? Odporúčame Vám vyskúšať našu pečenú zeleninu ako prílohu k tejto jemnej krkovičke. Zelenina je krásne skaramelizovaná a chutí vynikajúco! Krkovička je mäkučká a jemná aj vďaka slanine, do ktorej sme zabalili špargle. Skrátka bohatá fúzia jarnej čerstvej zeleniny. Už len čerstvý šalát a chutné menu je hotové! A to, že to máme upečené na sporáku už ani nezdôrazňujeme. Pri našich titánových riadoch je to samozrejmosťou. Šetríte čas, ale aj energie! Viac informácií o týchto špeciálnych nádobách nájdete na našom webe.

Potrebujeme: 1 kg bravčovej krkovičky,3 ks petržlenu aj s vňaťou, 5 ks mrkvy, 2 ks cibule, 10 ks špargle, 10 tenkých plátkov slaniny, Soľ, mleté čierne korenie, šalvia, olej

Postup: V Ronicu si najskôr nakrájame na rovnomerné plátky mrkvu, petržlen a cibuľu. Špargle očistíme, poodlamujeme stvrdnuté konce a obtočíme slaninou. Do kastróla pridáme trocha oleja, na ktorý nasypeme nakrájanú zeleninu a na tú položíme umyté mäso, ktoré zarežeme na rovnako hrubé plátky. Do každého zárezu vsunieme jednu obalenú špargľu. Ak nám vystane špargľa, tak ju položíme vedľa mäsa.

Mäso aj zeleninu osolíme, okoreníme a posypeme šalviou. Mäso nepodlievame! Pod pokrievkou s uzavretým ventilom pečieme na sporáku na ½ stupni cca 1 hodinu. Počas pečenia 1-2 krát otočíme mäso a premiešame zeleninu.

Ak by ste mäso piekli v rúre, tak na 180-200°C po dobu min. 1 a 1/2 hodiny. Ak je mäso mäkké, otvoríme na pokrievke ventil a necháme mäso ešte 10-15 minút piecť. Mäso podávame s upečenou zeleninou a čerstvým šalátom. Preto zeleninou pod mäsom nešetrite!

Dobrú chuť!