Neviete ako si pripraviť vlastné bylinkové maslo? My Vám to ukážeme v tomto videu. Vďaka Ronicu je to hračka. Pripravte si ho aj do zásoby a používajte na všetky druhy pečených jedál, pretože im dodá lahodnejšiu chuť. Ešte ste nepiekli kura na sporáku? Tak už je načase to vyskúšať. Vďaka titánovému kastrólu ho upečiete krásne do chrumkava. Chrumkavé sa neprilepí a nebudete ho musieť ani zoškrabúvať. Pozrite sa, ako krásne dokážete na sporáku upiecť kožu kurčaťa. Ak ešte nemáte takýto špeciálny kastról, tak si ho určite zadovážte od nás.

Suroviny:- záleží od veľkosti nádoby.

4 kuracie stehná celé, 4 krídielka ( ak sa zmestia do kastróla), 1 ČL mleté čierne korenie, šťava z ½ citróna, 4 zemiaky so šupkou

Na bylinkové maslo potrebujete: 20 dkg masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL soli, 1 ČL kurkumy, 1PL sušenej šalvie, 1 vetvička čerstvého tymiánu

Postup: V Ronicu si za pár sekúnd pripravíme bylinkové maslo. Najskôr si nasekáme cesnak a potom pridáme aj ostatné ingrediencie, maslo, soľ, kurkumu, šalviu a tymián. Pod kožu umytých a osušených kuracích stehien pomocou lyžičky vtláčame bylinkové maslo. Krídielka ním potrieme a vložíme ich do kastróla a pečieme pod pokrievkou s uzavretým ventilom na polovičnom stupni cca.15 minút z jednej a 15 minút z druhej strany. Po otočení mäsa po prvých 15-tich minútach pridáme umyté a rozštvrtené zemiaky, ktoré tiež potrieme maslom a ďalej pečieme pod pokrievkou. Po upečení si pripravíme polevu na mäso pomiešaním scedeného výpeku s citrónovou šťavou. Mäso je vďaka maslu fantasticky mäkučké a lahodné.

Dobrú chuť!

|