Pokračujeme receptami z tekvice. Piecť budeme opäť bez rúry na sporáku v našich kvalitných riadoch. Presvedčte sa aj vy o tom, že ako kvalita dokáže uľahčiť prácu a znížiť nákladovosť prípravy www.ronicslovensko.sk Tento recept bol pôvodne napísaný tak, že sa mäso má piecť v rúre po dobu 60 minút. My vám chceme ukázať, čo skutočne dokáže kvalita za neskutočných 30 minút a bez rúry.

Suroviny: 600 g vykostených kuracích stehien, 600 g maslovej tekvice, 1 veľká cibuľa nakrájaná na väčšie kocky, 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, 1 1/2PL balzamikového octu, 1 ½ PL medu, 2 ČL kurkumy, 2PL nasekanej šalvie, Kvalitný olej, Mleté čierne korenie, Soľ

Postup: Umyté a osušené mäso osolíme, okoreníme a dáme piecť na rozohriatom oleji z oboch strán. Mäso je dobré prikryť, aby sa potom nemuselo podlievať vodou. Pečieme cca.10 minút. Medzi tým si pripravíme zálievku z octu, medu, kurkumy a šalvie, ktorú potom pridáme na mäso spoločne aj s nahrubo nakrájanou cibuľou a cesnakom. Mäso dobre premiešame a pootáčame a nakoniec posypeme na kocky nakrájanou tekvicou. Môžeme poliať ešte trochou oleja. Ďalej pečieme pod pokrievkou s otvoreným ventilom cca.20 minút. Mäso podávame so zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!