Ľahké a zdravé fašírky z červenej šošovice
Opäť prinášame tip na chutný obed, ktorý sa pripravuje z veľmi zdravej strukoviny, ako je červená šošovica. Je to recept, ktorý je hotový veľmi rýchlo a pripravuje sa veľmi ľahko. Obed, ktorý máte hotový do pol hodinky a určite bude chutiť každému. Vyskúšajte a dajte vedieť, ako vám chutil.
Pre 4 osoby potrebujete:
-2 šálky červenej šošovice ( ktorú si namočíme dopredu na 2-3 hodiny)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
-1 malý kúsok ďumbiera ( môžete aj vynechať, prípadne nahradiť mletým čiernym korením)
-1/2 zväzku čerstvého koriandra ( ak nemáte, môžete použiť aj petržlenovú vňať)
-1 čl rímskej rasce
-1 čl mletej červenej papriky
-1 čl soli
- ½ čl čilli ( môže sa aj vynechať)
- kokosový olej na pečenie
Sceďme namočenú šošovicu. Do veľkej misy kuchynského robota Magimix vložme veľký nôž a nasypme všetky suroviny. Odporúčame cibuľu aspoň rozštvrtiť. Zmes posekajme na dostatočne jemnú konzistenciu a vytvarujme z nej menšie guľky. Medzitým si nahrejme Swiss Titan panvičku s trochou oleja a ďalej na polovičnom stupni pečme fašírky zo všetkých strán. Fašírky sú veľmi chutné, ak sa upečú krásne do chrumkava. Podávať ich môžeme s jazmínovou ryžou, čerstvým šalátom a chutnou domácou majonézou.
Dobrú chuť k ľahkému a zdravému letnému obedu.