Dnes Vám prinášame fantastický recept na letné horúce dni.
Pripravili sme pre vás úžasný zeleninový šalát s takou majonézou, ktorú môžete bez obáv konzumovať aj v tých najhorúcejších dňoch.
Čo je na tomto recepte najúžasnejšie je to, že ho zvládne doslova každý a ľahko je obmeniteľný na základe toho, aké suroviny máte doma.

Na šalát budete potrebovať:
čerstvú zeleninu vhodnú na zeleninový šalát
( ja som použila 3 cibuľky, 3 zelené papriky, 5 paradajok a 2 uhorky,1 cuketu alebo baklažán ( ja som použila v tomto recepte cuketu ale aj s baklažánom je šalát úžasný),vňať čerstvého kôpra ( môže sa nahradiť cesnakom, čili paprikou prípadne chrenom), čerstvú bazalku ( ak nemáte nevadí)).

Na prípravu majonézy budete potrebovať:
1 kávová šálka sójového mlieka 
2 kávové šálky oleja
1 kopcovatá PL horčice
soľ,mleté čierne korenie ( podľa chuti)
1PL citrónovej šťavy

Postup:
Najskôr si pripravíme vegánsku majonézu bez živočíšnych prísad v kuchynskom robote Ronic pomocou šľahacieho zvonu. Pridáme 1 dávku mlieka s 1 dávkou oleja, dochutenou horčicou, soľou, citrónovou šťavou a čiernym mletým korením. Počas šľahania v kuchynskom robote Ronic pomaly prilievame aj druhú dávku oleja ( stačí ak ju vlejeme do tlačky, z ktorej pomaly vytečie cez malý otvor). Tento proces trvá cca 1/2 minúty. Majonéza má úžasnú konzistenciu, do ktorej pridáme nasekaný kôpor a odložíme do chladničky, kým si pripravíme šalát.
Nakrájame na kocky pripravenú šalátovú zeleninu. Cuketu alebo baklažán opečieme na panvici na troche oleja. Pečenie urýchlime, ak na 2 minúty panvicu prikryjeme pokrievkou.( Celý proces netrvá dlhšie ako 5 minút).
Šalát zmiešame s majonézou a na koniec pridáme opečenú cuketu. Prizdobíme bazalkou a podávame hriankami.
Dobrú chuť !