Verím, že vás tento jednoduchý recept osloví, je ideálny pre všetkých makoholikov a pomocou Magimix si cesto vymiešate do minútky.

Suroviny:

  • 4 vajcia, žĺtka a bielka oddelene
  • 150 g cukru (použila som erythritol)
  • 125 g roztopeného masla
  • 180 ml zákvasu Ekofarma Važec
  • 150 g mletého maku 
  • 200 g hladkej špaldovej múky 
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli do snehu
  • kôra z 1 citróna
  • Poleva: šťava z 1 citróna + práškový trstinový cukor

Postup:

  1. Z bielok a štipky soli si vyšľahajte tuhý sneh v kuchynskom robote Magimix 3200XL s nadstavcom na šľahanie snehu. Sneh preložte do misy.
  2. Šľahacie metly vymeňte za veľký nôž a vymiešajte žĺtka s cukrom, a postupne pridávajte ostatné suroviny počas miešania cez otvor na veku. Pridávajte striedavo suché a tekuté prísady.
  3. Sneh opatrne primiešajte do cesta.
  4. Cesto prelejte do formy na bábovku vymazanú maslom a vysypanú múkou. Pečte bábovku 50-60 minút pri 170-180 stupňoch celzia.
  5. Upečenú babovku nechajte vychladnúť po vybratí z formy. Polejte polevou z citróna a práškového cukru a ozdobte podľa predstáv.