Maková bábovka

Verím, že vás tento jednoduchý recept osloví, je ideálny pre všetkých makoholikov a pomocou Magimix si cesto vymiešate do minútky.
Suroviny:
- 4 vajcia, žĺtka a bielka oddelene
- 150 g cukru (použila som erythritol)
- 125 g roztopeného masla
- 180 ml zákvasu Ekofarma Važec
- 150 g mletého maku
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- štipka soli do snehu
- kôra z 1 citróna
- Poleva: šťava z 1 citróna + práškový trstinový cukor
Postup:
- Z bielok a štipky soli si vyšľahajte tuhý sneh v kuchynskom robote Magimix 3200XL s nadstavcom na šľahanie snehu. Sneh preložte do misy.
- Šľahacie metly vymeňte za veľký nôž a vymiešajte žĺtka s cukrom, a postupne pridávajte ostatné suroviny počas miešania cez otvor na veku. Pridávajte striedavo suché a tekuté prísady.
- Sneh opatrne primiešajte do cesta.
- Cesto prelejte do formy na bábovku vymazanú maslom a vysypanú múkou. Pečte bábovku 50-60 minút pri 170-180 stupňoch celzia.
- Upečenú babovku nechajte vychladnúť po vybratí z formy. Polejte polevou z citróna a práškového cukru a ozdobte podľa predstáv.